Friday, September 30, 2011

Kisah Dugong : Part 2 - Dugong dah kembali ke pangkuan! ^_^

Orang cakap lembu berpegang pada talinye, manusia pulak berpegang pade janji.. kenape aku ckp cmtu?? sbb entry semalam aku da janji nk update lg kan..  ^_^

Okey, entry kali adalah smbungan dari entry semalam. so tadela aku nk cite panjang2 lebau kn.. hihihi.. Meh ngk gmbar2 dugong time kteorg dtg amek die ritu.. huhuhu
sebelum angkut dugong balik kne la check bagaikan.. hehehe.. yela.. mne tau kang die bg alasan xpasan lg le pulak.. secara fizikalnye, mmg sume yg rosak dorg  da repair.. yg xrosak pn ade dorg tukar baru gak.. ciap bersih kn enjin lg.. da nmpk dugong macam orang baru je! ape2 pn tetap puas ati dgn service yg toyota bagi! 

Thumb up Toyota!!! ^_^
[ Catatan : hepi besday bos! ]

Salam Perkenalan, 

Norliza Nordin

Thursday, September 29, 2011

Kisah Dugong : Part 1 - Dugong dah kembali ke pangkuan! ^_^

Ok, entry kali ni..  nak cite pasal dugong yg da kembali ke pangkuan!.. nak cakap gembira tu, mmgla gembira kan.. tp nk kate xgembire tu, adela jugakk.. huhuhu

kalu ikutkn, mmg la gembira dugong da balik.. 2 minggu die tglkn kteorg.. eh cilap!.. kteorg tglkn die.. hahahaha..

mmg la kne tgl kan.. tglkn pn sb syg.. hihihi.. kpd sesape yg xtahu cite pasal dugong tu, korg leh bace entry2 kt bawah ni dlu..  link2 kt bawah ni sume berkait rapat dgn kisah dugong! so bole la tahu ape yg tejadi ngn dugong kan.. patu smbung balik bace entry ni ye.. ^_^


Okey, kalu korg nk tahu, knp aku ckp aku ade rse gembire n rse xgembire bile dugong ni da kembali ke pangkuan??.. meh aku story! dugong mmg da baik da.. tp yg xbaik nye, org yg in-charge dugong ni yg xbaik.. hukhuk.. knp aku ckp xbaik?? ermm.. yela..mule2 anta dugong da ciap ckp da.. suh repair mne yg rosak tu n nak suh service sx! kalu xcaye meh aku tunjukkn resit yg munir dapat mase anta dugong dulu..
bole nampak x?? kalu xnampak.. meh aku fokus lg dekat! ^_^
haa.. kan jelas sgt tu, kteorg suh repair yg rosak2 tu n service sx kan... so, dgn ati girang nye, pegi la PJ nk amek dugong! smpai je kt sne, kteorg terus pegi jupe Encik F..

Encik F ni duduk kt B&P Centre ( Body & Paint)

jupe je die terus pass resit kt die, patu Encik F ni pn bukakla fail nk amek dokumen2 yg perlu sign.. sebelum nk serahkn dugong kt kteorg kan.. huhu

ok, siap je sign sume dokumen2 tu, kteorg diberi "Security Pass".. kire time nak kuarkn dugong dari wad die tu, kne tunjuk bende alah ni kt guard.. barula dugong bole lepas keluar! ^_^
lepas je dapat pass ni, baru kteorg tahu yg dugong x service lg! Encik F tu cakap die xpasan le pulak! hukhuk

Adeh.. ape lak xpasan Encik F oiii.. dush..dush..dush.. Padahal, time die cal bto suh amek dugong tu, munir da tanye btol2 da kt die.. services sume da ciap ke???.. die ckp sume da beres! kalu ikutkn, time dpt cal dr die tu pn da rse cam tekejut je bile dia ckp da leh amek dugong.. sume da setel! termasukla service.. katenye..  huhu..

dlm ati aku time tu, aritu ckp minimun dugong leh siap 3 minggu.. gile kencang die buat keje..  xde tepon pape pn, besa kalu nk service mesti dorg call.. terus2 je da ciap?? huhu.. xpela kn.. kte mne tahu keje org, bkn kte g sport-check pn! pk aku la time tu.. huhuhu... tp pegi2 service lak xsetel lg!! kan da xmemasal nk kne pegi  toyota balik sebab nk anta services.. hukhuk

Okey la.. pd korg yg nk tahu ape kerosakan yg dorg buat meh ngk list kt bawah ni dulu ye..sok aku smbung lg cite pasal dugong ni.. ^_^


Ok.. kire repair kecederaan yg dialami dugong ni je da hampir 4k.. padahal nmpak cam sket2 je! huhu.. Okeyla.. nt aku smbung lg cite pasal amek dugong ni! nk ciap2 nk balik! papai.. ^_^

[ Catatan : Thanks Fida sb anta kteorg amek dugong ritu! ]


Salam Perkenalan, 

Norliza Nordin

Wednesday, September 28, 2011

Kisah Ego : Masih Cedera ! :[

Cedera ego tak sembuh lagi! hukhuk.. Ego ni masih cedera.. Meh nengok meh!
 
 

 Ok.. kat atas tu adalah kecederaan yang dapat dikenal pasti.. Kenape ego leh jadi camtu??? ermm.. tak nak la besar-besar kan cite kan.. yang penting puncenye bukan dari aku or PakTam..hukhuk..

Dah lame dah sebenarnye kecederaan ego ni.. tapi tak betol-betol gak! :(.. Bukan tak nak pegi betol kan.. tapi geram ngan orang ni la.. orang tula.. macam-macam jela bile nak repair ego tu.. hukhuk..

macam ade ritu, munir da pegi order cover set wane merah, apek tu cakap 2 hari datang balik. sebab kalau nak cover set wane merah kene booking 2 hari before pasang.. yang ready stock kat kedai tu cume ade cover set wane putih.. so, tak maula.. aku kan pengemar merah.. lagi pulak ego tu dari awal aku terima memang wane merah, so memang nak merah gak la kan.. nanti aku sendiri tak cam lak ego aku tu kan! :(

tapi pas 2 hari, eh tak.. munir pegi dah 3 hari selepas tu.. pegi-pegi kat kedai tu still tak smpai  lagi cover set yang munir tempah ritu.. hukhuk.. haa.. ni yang menyampah ni kan! cakap tak serupe bikin! pantang aku kalau camtu.. lagi-lagi nak kne naik si ego dengan keadaan macam tu! Adeh.. memang mengundang betol! Dushh.. Dushhh..Dushhhh!!!

kteorang ni plak bukan ade mase sangat pun kan nak pegi-pegi kedai moto ni nak cari cover set yang lain.. Al-maklum la.. keje 6 hari seminggu! lagi-lagi balik memang petang je manjang.. bile carik-carik kedai moto pas keje tu semua bantai tutop! hukhuk.. Gerammm.. grrrr..

Tapi da alang-alang ritu munir ade pegi bengkel, sempat gakla repair mane yang patut... munir suh apek tu repair break moto tu.. sebab break kot si ego tu asek nak baring atas jalan je! hukhuk

Apek tu ckp Lining break da xleh pakai.. sb tu si ego ni asek nk kecepek aje! hukhuk.. tp ritu rse mcm baru je btol kn itu ini..  tulaa.. ganas sgt bawak kn.. amekawww! tuka jela Lining break tu..
Haa, ni la Lining break kalu korg nk tahu..  ^_^

Sampai skg sebenarnye xtuka lagi cover set ego tu.. sebelum nk tuka cover set kne btol kn fork dulu.. ritu da anta bengkel da nk btolkn fork.. tp xtahula ape masalahnye smpai skg xbtol2 gak! hukhuk

Skang aku ngh tgu seseorg email design utk cover set ego.. sebab kteorg decide nk tukar AirBrush je.. design xdecide lg nk cmne.. huhu.. ape2 pn mesti cari wane merah! ^_^

p/s : Entry ni berkait rapat dengan Entry Kisah Ego : Ego pn cedera! :{

[ Catatan : Kepale bedenyut-denyut! ]

Salam Perkenalan, 

Norliza Nordin

Wednesday, September 14, 2011

Aku & Eclipse Mints!

Ops.. dah bape hari dah tak update ye tak! hehehe

Ok.. kalau korang nak tahu entri kali ni aku nak cite pasal addict aku pada Eclipse Mints..


kalau ade sesape yang tak tahu or tak kenal ape tu Eclipse Mints.. Meh aku kenal kan! nengok gambar-gambar kat bawah ni ye! ^_^

Peppermint
Winterfrost
Blackcurrant
Spearmint

Ok.. kalau korang nak tahu tu antara flavor2 eclipse yang ade kat Malaysia ni.. tu setahu aku la.. ^_^

flavor Lemon Ice adelah antara yg aku minat! sekarang ni tengah jenuh tunggu flavor yang terbaru selepas Lemon Ice.. ^_^

Melambak dah bekas-bekas eclipse ni aku simpan! agak-agak bekas-bekas ni boleh dijual tak??? Ok babai! :) :) :)

[ Catatan : Balik keje je mest nk kne ujan! :( ]

Salam Perkenalan, 

Norliza Nordin

Monday, September 12, 2011

Kisah Dugong : Kene Tahan Wad! :[

Ok, entry kali ni adalah entry sedih! :( :( :(

Al kisah dugong kne tahan wad.. so esok bermula la kembali zaman merempit! Ego!!! Jase mu tetap ku kenang! xselalu bawak bkn sb xsayang tau! huhuhu.. Pepatah manusia menyatakan, kalu syg ditinggal2kn! ^_^

Penutup entry, meh ngk gambar dugong saat2 ditinggalkan.. hukhukhuk

Ok..babai dugong! Insya Allah 3minggu dari skarang kte jupe tau! Patu sure dugong makin kacak! ^_^

[ Catatan : Cian encik tunang kne balik nek cab! :( ]


Salam Perkenalan, 

Norliza Nordin

Info : Speed Trap terbaru

Entry kali ni sekadar pekongsian! btol atau tak tu blakang cite.. papepn kte kne sentiase berhati2 ketika memandu! ^_^

ape yg aku tahu, kt bawah ni adalah beberapa lokasi SpeedTrap terbaru:

PLUS North Bound (ke Utara)

Under a bridge at about 456km, Sg Buloh junction.
Under a bridge at about 459km, Bukit Lanjan interchange.
Under the overhead restaurant at Sg Buloh.
Under the last bridge before Sg Besi toll at 309.2km.
Under the bridge at 296.5km, Bangi junction.
Under the newly constructed bridge at 289.0km, after Nilai North junction.
Under the bridge at 286.5km, Nilai North junction.

PLUS South Bound (ke Selatan)

Below signboard at about 454.6km and 455.2km, Sg Buloh layby.
Under the bridge after Subang junction at 11.3km.
Under the bridge at 22km, Bukit Lanjan junction.
Under the bridge before Mint hotel, Sg Besi Toll. 80km/h only!
Under the bridge at 302.8km, Kajang junction.
About 1km south of Bangi junction, both south and north bound outer lanes
At 296.5km and 297km, Bangi junction.
Under the newly constructed bridge at 289.0km, before Nilai North junction.
At 285.5km and 285.8km, Nilai North junction.
On center divider at 251.8km and 253km after Senawang junction.
After Alor Gajah junction at 213.9km, next to water theme park.
Behind the right hand crash barrier at 198.4km.

Elite Central Link East/North Bound

On left hand side at 4.8km after Batu Tiga/Shah Alam exit
Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.

Elite Central Link West/South Bound

Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.
After exit from KLIA toll to the airport, below Jalan Pekeliling flyover.90km/h

NKVE East/North Bound

300m before Jalan Duta toll, 60km/h!
Behind crash barrier on the left when going towards Jalan Duta toll, at 24.9km, 80km/h!
Below bridge at Damansara Junction, 17.5km

NKVE West/South Bound

Behind crash barrier on the left when leaving Jalan Duta toll from KL, at 25.3km and 25.7km, 80km/h!
From Jln Duta, below the bridge, 23km, 80km/h zone!
From Jln Duta, at the underpass at Sg Buloh Y-junction, 22km.
Behind crash barrier at Damansara Junction, 17.7km and 16.8km
Below railway bridge at 11.2km
Under the bridge at Shah Alam junction.

Kesas East Bound

Under the bridge at 44.8km, downhill run after Puchong junction.

Kesas West Bound

At Sg Besi side of East Bound Toll. Kuala LumpurCity
Jalan Duta; below the flyover at the Damansara junction, 70km/h zone.

Klang

Dual carriageway between Klang and Port Klang. Towards Klang direction, at about 13km mile stone. 70km/h only!

East Coast

Road sign at Karak highway is inadequate especially at Y junction; if you are unfamilar, go slow.
East bound, downhill run after Raub junction.
Maran, 60km/h zone.
Paya Bungor, 70km/h zone.

SPEED TRAPS IN JOHOR 

South Bound

Tangkak junction.
Under the bridge after Yong Peng

North junction

at 97.3km.
Ayer Hitam junction.
Sedenak junction.

SPEED TRAPS IN PERLIS, KEDAH AND PENANG

North Bound

Around Ayer Hitam in 60km/h zone.
Before Perwaja Steel.
Sg Petani junction.
Between Seberang Jaya junction and Sg Dua Toll.
Penang Bridge at island end.Speed limit 80km/h.

South Bound

Penang Bridgeisland end. Speed limit 80km/h.
About 2km before Juru Toll Speed limit 90km/h.

SPEED TRAPS IN PERAK

North Bound

Under the bridge at 197.1km and 198.8km, afterKamunting Junction.
Under the bridge at 204.3km, after KamuntingJunction.
Under the bridge at 208km, before Kamunting Junction.
Under the bridge at 214.8km, before Kamuntingjunction.
Ipoh Vista Point at about 263km. Speed limit 80km/h.
Under the bridge at 271km, Ipoh North Junction.
Under the bridge at 274.4km, Ipoh South Junction.
Under the bridge at 286.9km, Simpang Pulai Junction.
Under the bridge at 296km, Gopeng Junction.
Under the bridge at 352.6km, after Sungkai Junction.
Under the bridge at 353km, Sungkai Junction.
Under the bridge at 373km, Slim River Junction.

South Bound

Under the bridge at 199km, before Kamunting junction.
Under the bridge at 241.9km, at Kalau Kangsarjunction.
Under the sign post at 296.1km, before GopengJunction.
Under the bridge at 297km, at Gopeng Junction.
Under the bridge at 300km, after Gopeng junction.
Under the bridge at 308.6km, after Gopeng junction.
Under the bridge at 372.6km, at SlimRiverjunction.
sekadar gambar hiasan
[ Catatan : arini da xpat jupe dugong! :( ]

Salam Perkenalan, 

Norliza Nordin

Friday, September 09, 2011

Makanan : Manisan

Entry kali ni hanya sekadar bekongsi! sharing is caring! ^_^

korang tahu ape itu manisan??? meh aku terangkan siket ape itu manisan.. 

Manisan merupakan identiti masyarakat India. Biasanye, manisan ni sering menjadi acara pembuka bg memulakan sesuatu majlis atau sesuatu acara. Ini kerana masyarakat India kebanyakkannya percaya yg manisan tu mampu membawa kegembiraan, keseronokan dan kesejahteraan yg berpanjangan. Oleh itu, manisan yg lebih manis dan sedap dianggap lebih baik dan dialu-alukan.

ok, mesti korg tetanye2 knp la aku smpai sanggup nk buat enty pasal manisan ni ye tak?? hehehe.. kalu korg nk tahu, minggu ni tiap2 ari ade je manisan yg aku dapat dr opismate aku. sbnye dorg dapat promotion! kire cam naik pangkat la.. huhuhu.. tupasal masing2 pakat bg manisan kt sume staff temasuk la malay staff yg ade bape kerat ni.. huhuhu

kalu korg nk tahu, ramai gak yg dapat promotion tu, tp yg local tetap kt thp camtu gak.. tupasal aku gile2 nk cr keje len ni.. xaci btol kan.. huhuhu.. eh.. ni cam da lari tajuk lak kan.. hehehe.. kk smbg balik cite pasal  manisan td.. kalu korg nk tahu, macam2 jenis manisan ade, sorg2 lain2 manisan yg dorg bagi.. ade yg aku leh telan n ade gak yg xmampu aku telan.. sb nye manis.. name pn manisan kan.. kalu die bg aku bende yg pedas2 bole gak aku telan.. baru btol org Melaka ye tak hehehe..

kk, korg layan je gambar manisan yg aku upload kt bawah ni.. ^_^


Gulap Jamu
Dudhi Halwa
Mysore Pak
Laddo
ok.. kalu korg nk tahu, ade yg aku tahu name die ape, n ade gak yg aku xtahu.. so aku letak je la gambar2 manisan yg pnh aku dapat tu utk pengetahuan korg.. ^_^

[ Catatan : Sok kene keje! :( ]


Salam Perkenalan, 

Norliza Nordin

Thursday, September 08, 2011

Sesi bukak adiah! ^_^

ok, seperti yg telah dijanjikan.. aku update sesi encik tunang bukak adiah besday die semalam..

korg layan dl eh gambar-gambar kt bawah ni.. ^_^
ok. dari gambar2 yg korg ngk kt atas ni.. ni la memek muke tunang aku time nk bukak adiah.. hehehe.. kalu korg ngk gmbar yg mule2 sx tu.. korg nmpk tunang aku ni tepejam je kan.. die tepejam tu sb aku yg suh die tutup mate b4 aku nk kuarkn adiah tok die tu.. hehehe.. tupasal die pejam mate.. ^_^

ok la da xtahu nk cite ape.. pape pn xde yg lebih menggembirakn kecuali dpt membahagiakan orang yg tersayang! ^_^

ayat kt bawah ni sekadar utk berkongsi & ingat mengingati!

"Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta"

"Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehinggalah kamu kehilangannya. Pada saat itu, tiada guna sesalan kerana perginya tanpa berpatah lagi"

[ Catatan : Jika kite mencintai seseorg, kte akn sentiasa mendoakannye w/pun dia xde di sisi kita ]


Salam Perkenalan, 

Norliza Nordin


Wednesday, September 07, 2011

Happy Belated Birthday Abang! ^_^

Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamuuu
Allah selamatkan Tunang saya Munir..
Allah selamatkan kamu...

Happy birthday to you..
Happy birthday to you..
Happy birthday to Abd Munir Mohamad..
Happy birthday to you...

sayang abang! Mmuaaahhh.. Muahhhh! @_@ hehehe

Ok, kalu korg nk tahu, Sabtu lepas adelah ari jadi tunang aku.. kire 3hb tu umur die da cecah 26thn.. hehehe.. so 26thn ni da layak la kan jadi suami org.. hehehe.. ^_^

Sempena hari lahir abang ni, ang doakan semoga abang panjang umur & dimurahkan rezeki selalu tau.. Selain tu semoga dikurniakan jodoh yg membahagiakan & hidup dirahmati! ^_^

sempena ulang tahun kelahiran tunang aku ni, aku dapat sambut kecil-kecilan je..  tu pn postpone celebrate.. sb nye time 3hb tu mmg encik tunang aku ni ade dpn mate aku, tp korg fhm2 jela kan time raye, nk smbut besar2 siap ade belon bagai tu kang.. malu lak kan tuan badan tu.. hehehe.. so aku slow talk la ngn die nt smpai KL aku smbut besday die. 

Ok, disebabkan da niat dlm ati n da mmg promise nk smbut besday die kt KL, aku ajak la die pegi Secret Recipe smlm.. hehehe.. lame kn postpone.. cian encik tunang.. kt situ kteorg amek 2 slices je.. al maklum la.. time2 cmni kne la bejimatkan.. lg2 kami bedua je yg nk mkn, so order mne yg mampu abs kn je.. huhu

korg layan gambar-gambar kt bawah ni je eh.. 
 kalu korg nk tahu ni kek Cappuccino Cheese.. untuk encik tunang a.k.a besday boy!
yg ni lak utk aku.. Fudge cake! ^_^






maaf la ye, gambar-gambar xbape nk clear, sb gune kamera hp je.. hukhuk..

smbung cite balik...

disebabkn encik tunang xnk makan kt situ, aku ikutkn jela tempat mne yg die nk makan.. aku ckp kat die, bawak je kt mane nk makan.. anggap arini ari jadi die.. aku ikutkan je!... hehehe.. bole lak kan.. ^_^

last2 korg tahu kteorg g makan ktne?? huhu.. meh aku tunjukkn makanan yg die gile2 kan nau tu..

 tadaaaa....
haa.. ni la makanan febret die! huhu.. nasi lemak ade paru ngn rendang ayam! hehehe.. ni mmg kegemaran die kalu korg nk tahu.. sb tu aku makin belemak, sb dok layan makan sx.. hahahaha...

Ok, penutup entry ni aku tunjukkn adiah yg aku bg kat die. adiah ni lak br arini aku bagi.. hahaha.. kalu korg ngk balutan dr adiah ni mest pk aku ni kedekut smpai xnk beli wrapping paper kan.. huhuhu... kalu korg nk tahu, da puas da time lunch hour aku pusing satu KL sentral tu cr, tp xjupe.. hukhuk.. last2 aku ape lg.. balik opis aku amek je A4 paper kaler pink patu balut! hehehehe..

ok, meh ngk meh..
Abaikan tulisan buruk aku tu

Ini la adiah yg mampu aku bg.. hehhe.. cantik kan wrapping paper tu.. ayat2 die tu paling beharge tau.. :p

Saje jela aku nk balut gak time kt opis sb aku nk wat surprise la konon nye.. kire die amek je aku kt opis  terus je nk bg adiah tu.. sure die tekejut kan.. last2 mmg btol die tekejut.. tekejut sb xpenah jupe gift wrap catu.. hahahaha..

ape2 pn, adiah tu ikhlas dari ang tau bang!.. ^_^

[ Catatan : Sok aku update time die bukak adiah lak! :) ]


Salam Perkenalan, 

Norliza Nordin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...