Saturday, October 29, 2011

Tahniah!

Entry kali ni aku update buat pertama kalinye berada kat kampung halaman yg tercinta.. hehehe.. org len sibuk kemas itu ini, aku sempat lg meng"update" blog ni.. hehehe

ok, mungkin ade di antara korg yg tertanye2 knp tajuk entry kali ni nak tahniah2 bagai kan, lg2 pulak dari awal td aku cite org len sibuk kemas mngemas kan..hehehe.. kalu korg nk tahu,  esok ade la ari istimewa bg adik aku sorg ni.. mane xnye, sok ade org nk datang pinang n terus nk ikat die.. hahaha.. ikat tu bukan macam tambat menambat tau.. ni ikat dengan tali pertunangan.. hehehe
ok, tahniah laa ye kt korg berdua! semoga tabah n bahagia menjalani hidup bertunang nti.. hehehe..
*kalu korg nk tahu, gambar dorg ni aku curik dr fb dorg, album Pre-tunang dorg.. kononnye laa.. hehehe

sebelum aku tutup entry kali ni, aku tertarik gile ngn dorg punye invitation card.. eh chop.. card ke???.. entahla.. aku pn xsure.. meh ngk meh
so kpd sape2 yg sudi datang n ade kt Melaka tu, da alang2 kan, meh la jemput datang ke uma aku ye.. 

[ Catatan : sonoknye berada di kg halaman! ]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Thursday, October 27, 2011

Cerita Kawen : Doa untuk yang nak berkahwin

Ya Allah Ya Tuhanku, Seandainya telah Engkau catatkan dia milikku, tercipta buat ku, dekatkanlah dia padaku, satukanlah hatinya dengan hatiku, titipkanlah kemesraan antara kami agar kebahagiaan itu kekal abadi.

Seiringkanlah kami dalam melayari bahtera perkahwinan, jadikanlah kami pasangan yang bahagia dan berkekalan buat selama-lamanya hingga ke akhir hayat

Dan...

Kurniakanlah kami zuriat yang sempurna, beriman dan beramal soleh, sesungguhnya Engkau berkuasa atas segala sesuatu. Amin Ya Rabbal Alamin....

kt bawah ni pulak antara doa agar terbuka hati utk berkahwin:

Dengan menyebut namaMu Ya Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

رَبَّنَا هَبۡ لَنَا مِنۡ أَزۡوَٲجِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعۡيُنٍ۬ وَٱجۡعَلۡنَا لِلۡمُتَّقِينَ إِمَامًا
(Al Furqan 25 : 74)

Maksudnya : "Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami imam bagi orang-orang yang bertakwa. 

 [ Catatan : Amalkn doa kt ats ni slps solat 5 waktu, Insya Allah! ;) ]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Friday, October 21, 2011

Ayah : Ulang tahun


21/10/2011 - Arini genap umur arwah ayah 63 tahun..Hanye doa dapat angah adiahkan utk ayah..


Ya Allah, ampunilah ayahku, naikkanlah darjatnya di antara org-org yg mendapat hidayah, dan lindungilah keluarga dan keturunannya yg masih hidup. Ampunilah dia dan kami, wahai Tuhan sekelian alam, luaskanlah kubur baginya dan berikanlah cahaya didalamnya. Aminn~


kekadang bile kite terlalu sayang kn seseorg, Allah ambil dia dari kite.. untuk sedarkn kite.. bahawa ada DIA yg perlu kite sayangi, lebih dari segala-galanya...


Ya Allah.. ikhlaskan ati ni sehingga ke penghujungnya.. aku rela dia pergi, andai itu yg terbaik utk kami semua..  Semoga lelaki yg terbaik macam ayah akan muncul dlm hidup aku. Insya Allah!

 [ Catatan : Al-Fatihah! ]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Friday, October 07, 2011

Sesame Street! ^_^

Aku skg gile ngn Sesame Street! ^_^
so kalu ade sesape yg addict ngn Sesame Street ni gak, meh ngk link bawah ni! macam2 game ade! ^_^

[ Catatan : Munir cakap sesame street ni serupe aku! :( ]

Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

Saturday, October 01, 2011

Site Visit : Rembau, 20/9/2011

Ok, entry ni patutnye da lame aku update.. tapi aku xde idea cmne nk story pasal entry ni.. entry ni merupakan entry waktu bekeje! ^_^

kali ni aku nk kongsi kn ngn korg tentang keje aku.. sebelum aku nk cite lebih lanjut bkenaan tajuk entry ni, meh aku terangkn kt korg dulu ape scope keje aku sebenarnye.. sebenarnye, aku bekeja dgn government India.. under projek SGEDT.. ape itu SGEDT???... SGEDT adalah singkatan utk Seremban-Gemas Electrified Double Track Project.. dlm bahase melayunye.. Projek Landasan Keretapi Berkembar Antara Seremban-Gemas.. ^_^

ak ni sekadar org suruhan je.. so di mane bos aku pegi, aku pn pegi la.. cume kekadang je die leceh nk bawak ak.. n aku pn xbape nk suke.. lg2 nk kne attend meeting or site visit ni ha kan.. ^_^

Okla.. pendekkn cite.. sebagai main contractor, site visit tu kn perlu.. lg2 kalu ade masalah kt site kn.. xkire la masalah dalaman atau luaran.. isu komplen ini.. isu xpuas ati itu.. n macam2 isu akan wujud kalu kte pegi site ni..  kdg2 tu bkn sub-con xleh nk setelkn isu tu, tp dorg ni byk cekadak sket.. maksud ak, yg byk cekadak tu, tuan2 tanah ni la haa.. sesetengahnye laa.. patutla subcon pn penin pale kalu ade kt site kan... huhu..

Mule-mule aku tunjukkn dulu gambar2 time ak ngn bos aku baru smpai kt tempat yg kteorg nk setelkan beberapa isu ni..

kteorg smpai je kt situ, sume pihak2 telibat temasuk subcon da ready da kt situ..

so, da bekumpul tu mcm2 la dibincangkn dulu sebelum kteorg jupe tuan tanah kan.. 

xcukup ngn becakap pakai mulut kan.. kne la bukak plan bagai.. baru la lebih clear n tepat perbincangan tu.. hehehe

da puas bincang.. kaji2 sket.. buat ayat sket cmne nk jelaskn kt tuan tanah, patu mule la operasi betemu ngn tuan tanah.. tp tu bkn aku la yg kne buat kn.. kan ade consultant kn.. so dorg la yg byk ckp.. hihihi

bincang punye bincang...

jelas punye jelas....

ngk punye ngk...

sampai la di heret masuk rumah.. still xdapat kate putus lg.. huhuhu

patu, masing2 buat perbicangan balik pk cmne nk setelkan isu spt yg tuan tanah nak..

kalu ikutkn, isunye adalah tuan tanah ni xbape nk setuju dgn pembinaan jalan yg akan dibina berhampiran rumah dorg ni..

kalu ikutkn mmg byk perubahan berlaku kt kawasan ni ats sebab projek yg telah dijalan kn tu.. keadaan fizikal mmg byk berubah.. temasukla keadaan jalan yg xdisenangi oleh tuan tanah.. akan tetapi, sebelum ni, persetujuan tlh dibuat oleh tuan tanah, tp bile construction da jalan, mcm2 isu kuar lak.. huhuhu

smpai penin pk.. lame gak la dok betape kt sini sb nk selesaikn gak isu kt situ.. cdgn by cadangan kuar.. last2 pujuk punye punye, tuan tanah pn setuju je ape yg dicdangkn.. so selesai sket masalah..

tp berbincangan xabs kt situ je, kteorg smbung kt kedai minum lak.. adeh.. seriously, part melepak kt kedai minum ni paling aku xsuke.. walaupn, ia merupakan aktiviti yg wajib bg kontraktor2!.. huh.. bkn sb aku xsuke minum atau xsuke mkn, tapi aku xsuke duduk satu table ngn laki je sume.. patu sume da la ala2 pakcik je kot.. aku je sorg yg ayu kn.. mcm anak ikut bapak pegi kedai minum nk makan roti canai! aduyaiiii.... mmg cukup xselesa time2 cmni... huhu.. so disebabkn ketidakselesaan itula mnyebabkn aku byk amek gambar utk entry kali ni.. hahahaha.. (ade kne mgene ke eh?? ) hihihi

haa, yg ni gambar kaki aku.. hahahaha.. motif amek gambar cmni adalah nk menunjukkn yg aku pegi inspect without safety shoes... kalu korg nk tahu, ni inspection tekejut ak.. tupasala xpakai kasut kn.. Ok, chow! ^_^

[ Catatan : tunggu cpoo amek bawak jenjalan! ]

Salam Perkenalan, 

Norliza Nordin



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...