Friday, November 18, 2011

Cerita Kawen : HIV test

 #Aku takut jarum!!

ni kisah ari senin aritu.. cite pasal kne pegi HIV test... nk kawen kan.. kne la pegi HIV Test.. kalu xkonpem aku xnk pegi.. mane xnye.. sape la nk serah diri nk kne cucuk ngn jarum kan.. hukhukhuk.. saket wei kne cucuk.. dala aku ni penakut ngn jarum! waaaaa~ xmau lagiiiiii.. saketttt! hukhukhuk :(
ok, disebabkan terpakse serahkn diri nk kne cucuk ngn doktor tu aku pn amek la haft day time tu.. smpai2 je kt Klinik tu cm besa la... kne la daftar diri kat counter depan, patu amek no giliran... so tunggula no giliran masing2 dipanggil.. ^_^

 kalu korg nk tahu, hampir sebulan gak la kami booking utk buat apoimen ngn doktor nk buat HIV test ni..  time booking rtu ade la gak org kat counter tu  bg borang n ade bg pamphlet utk dibace.. kire info berkaitan penyakit HIV laa.. kakak tu suh bace sume pamphlet tu, sb doctor  nk soal katenye... hohohoho... da macam nk exam lak kan...
 bile kakak tu da ckp cmtu, kne la bace kan.. yela mane tahu kang silap jawab kang xmasal2 xlepas lak test tu kang ke kan.. hahahaha.. disebabkan xsempat bace.. wlaupun pamphlet tu berada ngn kteorg je.. jadi nye kat klinik baru la pulun nk bace kan.. hahahaha.. cuak gak kan kalu xbace.. hehehehe
xsempat abes bace pn nurse da panggil suh letak kad n ic memasing kat ats table yg telah disediakan.. huhuhu
da letak kad n ic seperti yg disuruh, kteorg kne jalani satu sesi kaunseling.. kire penerangan mengenai penyakit HIV.. tp sebelum bemula nye sesi taklimat tu, memasing da kne enjet da.... hukhukhuk
ni jari munir kne cucuk
sakit wooooo.... pani xmau lg ngk jarummm! :(
 sementara nk tgu result tu, sesi posing mest nk ade.. hahahaha.. okeylaaa.. tu je nk cite.. Doakan sumenye berjalan lancar je.. Insya Allah.. huhuhu

[Catatan : makin ari makin dekat! ]
Salam Perkenalan, 
With Love

Norliza Nordin

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...