Thursday, May 10, 2012

Tukar Tayar Baru Lagi

Kalau korang pernah baca entry Tayar Buat Hal yang aku update bulan lepas, ini adalah sambungan daripada cerita tu. Dalam entry tersebut aku dah mentioned yang kami sendiri tak tahu samada tayar dugong tu pancit atau pecah. sebab kteorang belum pergi kedai tayar untuk check.
 Selepas 2-3 hari kejadian, baru kami sempat pergi kedai tayar untuk check. Kami pergi balik kedai tayar yang sebelum ni kami pergi. Korang boleh nengok balik cerita pasal tukar tayar Disini. Baru je sebulan tukar dua tayar kat kedai tu. tapi satu daripadanye buat hal pulak. hukhuk
Disebabkan baru je sebulan tukar tayar, then tayar tu buat hal, kami pergi lah kedai tu semula untuk suruh dorang check apa masalah yang berlaku. Check punye check rupanye tayar tu pecah. maybe kat Highway hari tu ada terlanggar benda tajam kot.

Dah kate pun tayar pecah kan. baru sebulan ke tak sebulan ke memang patut tukar yang baru. so tukar lah tayar baru lagi. huhuuhu
Disebabkan sebelum tu dugong memang guna tayar spare so pekerja kedai tu tanggalkan lah dulu tayar spare untuk diganti dengan tayar baru. ^_^

[Catatan : ade bajet, tukar 2 tayar depan pulak!]
Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

2 comments:

Mariyam Nabella Ishak said...

tukar la tayar mahal skit;brand michelin ke..tahan lama skit..since kome hari2 guna kete..jgn pki tyar celup @murah..cepat haus n sgt2 bahaya..biar skli tukar mahal,tp berbaloi dgn ape kita byar..at least xde dia mntak tukar tiap2 bulan.. :)

Norliza Nordin said...

eh eh.. xdela tukar yg cikai mane pn. tukar yg standard je. aritu pecah pn bkn sb tayar tu jename cap ayam ke cap ape. tu sb dah terlanggar bende tajam. tupasal pecah. n kami gune dugong ujg mgu je. xgune tiap2 ari kcuali adehal. sb tiap ari g keje nek moto je! ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...