Wednesday, October 24, 2012

Pratonton Filem PE3

Alamak, cerita ni dah lame,malam ni dah nak pratonton Budak Pailang tapi pratonton yang lepas baru ni nak update. Okee, aku cerita mane yang ingat ajelah ye. huhuhu

Dah terlupe nak update benaunyeeee


Seingat aku, pada hari tu, kami datang awal dari biasa. 


 Bila register dapat 2 poster. Sementara tunggu kaunter makanan bukak, kami bergambar-gambar kejap. :p


Makanan yang kami amek.

okee lah, disebabkan cerita ni dah lame so korang cekidaut jelah gambar kami bersama artis-artis yang hadir


 Bersama Kamal Adli


 Bersama Tai @ Taiyudin Bakar


Comel la abang sawi ni!.. hehehe



  Bersama Fyza Kadir


Mejar David Teo & ABANG GAT – Along Eyzendy


Icik abam bersama Along Eyzendy


icik abam & Mejar David Teo


Bersama Diana Danielle.


 Diapit oleh Mejar David Teo & Diana Danielle! ^^


 Bersama Atikah Suhaimi



 Bersama Along Cham


Nak amek gambar dengan Farid Kamil tak dapat, sebab sibuk kena interview. hukhuk




 Untuk gambar lain boleh klik Disini dan Disini



 haa, ingat retis je ke kne interview??? icik abam pun kne interview tau.. hehehe


Jom ikuti temubual dorang. Icik abam pun termasuk.. ngeh3


Rating : ★ 
[Catatan : icik abam outstation PD]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Monday, October 22, 2012

Entri Lapar | Starbucks

Entri ni diupdate sebab tengah lapar. Harap-harap update pasal makanan ni hilanglah sikit rase lapar ni. hukhuk


Eh eh boleh pakai ke cara ni. ekekeke


 Nampak sedap kan. Memang sedap pun! =)



 Ni cerita lame, time icik abam ajak lepak dan makan kat Starbucks hari tu, belek-belek folder dalam pc ni, jumpe lak gambar-gambar time makan kat sini, lagi pulak tengah lapar, Ohh memang syoklah nengok gambar-gambar makanan yang ada. kan kan. huhuhu


 Chocolate Tuxedo

Tuna Toastie

Chocolate Cream Chip



Okee, sangat-sangat terliur nengok icik abam makam di saat dan ketika ini. hukhuk. okbai!


[Catatan : Lapar. hukhuk]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Saturday, October 20, 2012

Jem & KL Tidak Dapat Dipisahkan



Okee, gambar ini ditangkap oleh icik abam minggu lepas. Rasenye adelah hampir 2 jam icik abam terperangkap dalam jem. Ade kat tempat same aje, gerak pun sikit-sikit aje. Kura-kura pun lagi laju. huhuhuhu


Lokasi di  Tol Sungai Besi (menghala ke KL)


 Kalau tak ade ape-ape hal, lagi suke merempit dari naik kete! okbai


video

Video ni dirakam oleh icik abam sendiri

[Catatan : Merah aje.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Friday, October 19, 2012

Cerita Sedih | Filem Untuk 3 Hari

Untuk Filem ni aku tak tahu nak bagi berapa bintang! sebab ape??? hukhukhukhuk


Sebab kami tak pergi nengok pun lagi. Last week konon-konon nak pergi nengok, tapi rupenye dah abes dah citer tu. huuhuhu


Untuk filem ni kami dapat tiket free, tapi disebabkan keadaan cuaca dan masa yang tak mengizinkan, tu yang delay-delay nak tengok sehingga cerita nye abes kat panggung! hukhuk.. dah nasebbbb =)

*termasuk cerita ni, dah 9 cerita terlepas. tapi naseb baik 2 cerita dah bagi kat orang siap2. T_T

 [Catatan : Keciwaaa]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Thursday, October 18, 2012

Kakak Dan Pokcu Dapat Buku


 Kakak Qisya dapat satu buku



Tapi Pokcu dapat dua buku! :p



Okee, mereka dengan buku masing-masing. 


Buku ni semua hasil sumbangan dari Karangkraf.
 Minggu lepas, family aku dari Melaka datang KL untuk lawat adik ipar aku yang kene chickenpox, alang-alang dah jumpe budak-budak ni, tu yang dapat bagi buku-buku ni kat dorang.


Masing-masing seronok je dapat buku. ^^

[Catatan : Berwarna warni]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Icik Abam Bersama Burung Hantu


 Gambar ni icik abam amek time die pegi outstation kat JB hari tu, malam-malam takde keje merayau jadi burung hantu! ekekeke, tu bile jumpe burung hantu teruja nak bergambar bersama, jumpe geng katekan! hahahahah..

*Joking-joking ye abang!


Okee, ni member se"outstation" dengan icik abam, aku tepek gak gambar ni sebab nak tunjukkan burung hantu tu da bukak kepak, Al maklumlah, semua gambar icik abam kat atas tu burung hantu tu tak nak pulak bukak kepak.. haishhh..

Harga bergambar dengan burung hantu ni RM5 aje.. ^^

Burung tu malu nak tunjuk kepak kat icik abam kot. ekekekek :p

[Catatan : 4 hari outstation JB.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?


Berkabus | Dingin

 Sejak akhir-akhir ni, kalau tak pagi hujan, petang nak balik keje kang ujan
Kabus ni aku amek pada waktu pagi, sebelum nak pegi keje. Cuaca camni mmg sangat dingin, lagi pulak pda waktu pagi. Jawabnye kalau waktu camni, nak mandi memang payahlah kalau tak ade air panas kan. 

Lagi pulak kat area rumah aku tu, kalau tak ujan pun dah sejuk kemain, lagi pulak waktu hujan, so konpem-konpem icik abam akan buat air panas untuk aku mandi. ^^
okee, gambar ni sebagai penutup entri. Icik abam dah tunggu tu. hahahha. Okbai!~

*Eh eh, lupe nak bagitahu, depan tu uma Sabri Yunus! jiran kami.. :p

[Catatan : Hujan-Sejuk.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Wednesday, October 17, 2012

Disebalik Persediaan Rumah Tertutup 2012

Okee, ni cerita awal bulan lepas. kami ade buat rumah tertutup, biase orang buat rumah terbuka, tapi kami buat rumah tertutup. Rumah tertutup sebab sebagai penutup untuk kami berada di rumah ni. Besar kemungkinan kami akan berpindah. Insya Allah.

Pasal ape nak pindah?? nantilah, bile ade mood aku update. :(

Bab-bab penyediaan makanan berat, sepenuhnye aku serahkan pada icik abam, sebab dia lagi pakar dari aku. hahahhampeh kan :p

kalau nak suruh aku sediakan, setakat nak makan berdua dengan icik abam boleh laa, hehehe

Untuk entri ni, aku terangkan ape tugas aku pada hari tersebut okeh. hehehe


Tugas aku pada hari tu adalah menyediakan minuman. hehehe.. Chop! bukan itu sahaje tau. Dah sediakan air, aku tolong rebus dan sejukkan nasi impit sebelum dipotong-potong untuk dimasuk kan ke dalam bekas. =)


 Disebabkan raya lepas, tak ada open house dibuat, so kami buat menu nasi impit. Buat ketupat segera aje.

Bukan ketupat aje, ade lagi makanan lain kami sediakan, tapi gambar tak dapat nak amek, time ni kamera kehabisan bateri, so nanti dah dapat gambar dari adik aku, aku update lagi, sebab banyak lagi gambar ada pada dia. hehehe :p

Pastu sediakan makanan-makanan tambahan seperti kuih muih dan buah-buahan. buat kudap-kudap sambil borak-borak nanti. hehehe. time ni, buah belum ready lagi.


 Untuk entri ni, aku selitkan gambar mereka berdua ni dulu! ^^


Dan gambar kami sebagai penutup entri ni. Insya Allah, nanti aku update lagi pasal ni. :)

[Catatan : Gambar lain tak dapat lagi.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Halfest 2012 | PWTC


 Ini pemandangan di bangunan PWTC ketika berlangsungnya Halfest 2012. Gambar ni diambil dari kawasan tempat letak kereta.

Walaupun hujan, ramai jugak yang datang time tu! ^^

 Isi borang registration

 Masuk-masuk je PWTC tu, icik abam pegi kaunter registration untuk pendaftaran

Tujuan utama kami adalah untuk redeem Free Gift dari Kicap Jalen aje. Mane taknye, icik abam ni mane suke tempat crowded-crowded camtu, kalau dulu mase bercintan cintun, kemain ajak pegi ke sane ke mari, ni dah kawen dah tak suke le pulak.. haishhh.. ekekeke :p

Sape yang tak bace lagi kenapa kami nak pegi Booth Jalen, korang boleh Klik Disini
 Tujuan kami adalah nak ke Booth Jalen kan, so kami teruskan perjalanan ke Hall 2
Jumpe je Booth Jalen, terus kami redeem Free Gift yang dijanjikan tu.
Memang sangat ramai orang kat Hall 2 time tu lagi-lagi kat Booth SimplySiti! huhuhu
Ohh wowwww! Dato' Ct ade kat situ rupenye! :)
 Patutla ramai orang kan, nak mencelah nak kejar Dato' Ct pun susah. hukhuk
Dato' Ct memang dikawal ketat, so nak amek gambar dengan dia memang xdapatlaa, tapi dapat gaklah aku bersalaman dengan die. hehehehe

 Okee, nak bagitahu, Dato' Ct ni memang cun dan lagi kiut miut dari dalam TV! Siyessss! ^^
Masha pun ada. ^^
Gambar icik abam sebagai penutup entri! @@
[Catatan :Cantek Sangat!]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...