Thursday, November 29, 2012

Icik Abam Juara Karaoke Raja Pop!!!

Alhamdulillah, 24haribulan hari tu icik abam telah dinobatkan sebagai Juara pertandingan karaoke terbaik Raja Pop yang dianjurkan oleh Suria FM sekali gus membawa pulang RM500 dan koleksi CD+VCD Jamal Abdillah dan Ibnor Riza

Syukur Alhamdulillah! Tahniah buat icik abam! You are always my winner! ^^

Selamat Ulangan tahun yg ke-5 buat SuriaFM!!!

*Untuk entri ni tade gambar, sebab gambar masih ade dalam kamera, kamera pulak icik abam bawa gi o/s seminggu..  huhuhu

Akan bersambungggg...

[Catatan : Interview oh interview.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Wednesday, November 28, 2012

Jom Kumpul Koleksi Lego Shell!

 Skang aku ngan icik abam tengah syok mengumpul koleksi Lego Shell
Instruction ada kat dalam plastik, so boleh pasang ikut step yang diberi. Mudah aje! ^^
Semua koleksi ni kami dah berjaya kumpul
Okee, start esok dah boleh collect 3 lagi model kereta. ^^

[Catatan : Nebes esokkk.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Kakak Qisya Di IKEA

 
 Entri ni untuk tatapan Papa & Mama

*kakak dah banyak kali dah sampai KL, papa ngan mama entah bile nak sampai umah makngah entahhh.. hiihi :p
 
Nenek kakak dah berkenan, tapi xkan nak kene delivery sampai Melaka lak kan.

So, nenek kakak suggest IKEA tolong bukak cawangan kat Melaka pulak ye.. hehehe
Berehat sementar! ^^

Seterusnya jom nengok gambar kakak, kakak dan kakak.. :p
Siap baring-baring lagiiii.. ^^
Orang nak survey-survey cari barang tapi kene tunggu die main pulak. Ni bukan playground la kakak.. ^^
Men sorok-sorok pulak. hihihi
Dah penat pusing satu IKEA, dah tak larat dah nak jalan, so dok dalam trolley selamat! ^^

v

v

v

v

v

Last sekali gambar tuan tanah bersama icik abam tercinta! ^^

[Catatan : Risau dan sedih! :(.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Tuesday, November 27, 2012

Watsons Music Festival

Bulan depan Watsons akan anjurkan Music Festival khas untuk member card Watsons. 

Untuk maklumat lanjut mengenai festival ni boleh klik Disini
Kami dah dapat dah 2 pass tu, tapi tak sure lagi nak pergi ke tidak.
Disebabkan kami beli barangan >RM60, cashier kat situ suggest supaya kami redeem je pass tu. Kalau tak nak pegi boleh bagi kat orang lain katenye. So kami pun redeem lah. 
*Barang icik abam je yang banyak benaunye. huhuhu
Ni kami pergi Watsons Mid valley, tujuan utama benarnye nak cari baju keje icik abam.
Okee, pic ni saje aku upload, saje nak tunjuk icik abam pakai handbag. ^^
*bukan senang nak suruh icik abam ni pegangkan handbag aku tau

[Catatan : Semoga Along cepat sembuh.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Untung Dapat Laptop

Untung budak zaman skang kan, belum masuk U lagi dah merase ade laptop sendiri. huhuhu
Okee, ni die tuan empunya laptop! siap ber"peace" lagi. ^^
*Yang pakai baju merah tu adik ipar aku, die sebagai advisor utk hari tu.. kikiki
Yang ni pulak sebagai pembayar! sign jangan tak sign! hehehe
Okee, ni resit nak kene submit kat ibu. kuang3
Da sampai rumah sesi pembelajaran bersama icik abam pun bermula. Ajar men game! hahahaha :p
*
budak-budak skang xpayah diajar men game, pandai aje kang.


[Catatan : Beli kat Lowyat.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Friday, November 23, 2012

The Twilight Saga Breaking Dawn -Part 2-

Memula sekali nak ucapkan terima kasih kepada Tupai.com atas pemberian Edisi khas Recycle Cotton Bag dan Bantal "The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2". Termasuk 4 tiket untuk nengok filem ni. 

 Kami nengok The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2 hari rabu haritu. Hasil menang contest ^^
Disebabkan aku nak amek gambar, so aku suruh je icik abam register kan untuk name aku sekali
Hari yang kami pergi tu memang sangat ramai orang. Gile padat orang-orang kat Cathay Cineplexes e@Curve
Dah tahu kami akan dapat 4 tiket so aku ajak lah opismate aku ngn hasben die sekali. 

Perhatian buat ibu bapa:
Cerita ni ada unsur-unsur 18sx
Eh eh icik abam ni, mentang-mentang dapat bantal, tidur pulak die..
Okee, ini gimik dari icik abam aje, konon-konon tidur, belum start cerita katekan. huhuhu

Tekan The Twilight Saga Breaking Dawn Part 2 untuk tonton preview.

Rating : ★   
Untuk filem ni aku bagi 5 bintang! so kepada sesiapa yang belum nengok tu, jom cepat-cepat pergi nengok! best sangat!
 Last sekali konpemlah tuan tanah pulak nak bergambar dengan barangan eksklusif The Twilight Saga Breaking Dawn Part 2 kannnn! Jangan jelesssss :)

[Catatan : Tertipu nengok cerita ni.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Tak Boleh Upload Gambar!!!

Entri terakhir aku update adalah sempena Awal Muharam minggu lepas. 

Patutlah rase gatal je tangan ni nak menaip. Selame ni asek bw aje. Tu yang tetibe rase nak update blog pulak hari ni. Dah banyak sangat cerita aku tak update kat sini. huhuhu
klik pada gambar untuk lebih jelas

Punye lah semangat nak update blog, tuptup boleh pulak keluar bende alah ni.. hukhuk

kli pada gambar untuk lebih jelas
Adeh! space dah full rupenye... barulah aku tahu yang kat dalam blog ni ade limit gak kalau nak upload gambar, ingat boleh je upload gambar banyak-banyak sesuka hati aku kan. hehehe

Okee, disebabkan tangan ni dah gatal sangat nak menaip dan nak mengapdet! so aku google lah cara camne nak solve kan masalah ni. 

Yesss! akhirnye berjaye gak aku upload gambar. Entri ni bukti gambar dah boleh upload kat blog aku ni. huhuhu. So jap lagi aku apdet cerita terkini ye.. tungguuuuu! ^^

[Catatan : ada 4tiket Shout awards.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Wednesday, November 14, 2012

Salam Ma’al Hijrah 1434H/2012M

Selamat menyambut Ma’al Hijrah 1434H/2012M 
 Sempena Maal Hijrah yang bakal kite sambut esok, jom bernasyid!


Tema Sambutan Ma’al Hijrah 1434H/2012M
WASATIYYAH TONGGAK KESATUAN UMMAH

[Catatan : Esok cutiii.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Icik Abam Test Suara | Karaoke


Ujung minggu yang lepas, icik abam ajak pergi Superstar Karaoke kat Wangsa Walk. Nak cari lagu nak buat persembahan katenye. huhuhu



Icik abam nak pilih lagu untuk buat persembahan bulan depan. Tu yang nak pilih lagu sambil nak test suare bagai tu.  huhuhu


Maybe icik abam akan perform depan ribuan orang, tupasal beriya tu. Ade permintaan benarnye. hehehe


So kenalah icik abam training sebelum nak menyumbangkan sebuah lagu pada hari tersebut nanti. 


Disebabkan icik abam ni dah lame tak pegang mic depan orang ramai dan memandangkan lepas kawen ni perutnye pun makin ke depan, alignment semua dah larii tu yang risau suare pun lariii.. ngeh3  


Practice make perfect, ye idakkk.. :p


Untuk cubaan pertama boleh nengok video di bawah ni

video
Untuk lagu awan nano ni icik abam tak bape hafal liriknye.. hehehe


Okee, kepada korang yang rajin berkaraoke, jom join contest anjuran Suria FM.  Mane tahu rezeki menang $$! ^^


Untuk keterangan lanjut mengenai contest ni, boleh terjah Disini


Icik abam dah pun join contest ni. Untuk tengok full video yang icik abam pertaruhkan tu boleh klik Disini

[Catatan : Yeahh esok ibu datang.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Monday, November 12, 2012

Happy Deepavali

 Puan blog ingin mengucapkan Selamat Hari Deepavali kepada warga IRCON dan kepada semua yang menyambutnya. 

Hati-hati di jalan raya dan enjoy your holiday! ^^

Eh eh... itu sayaaaa... :p

[Catatan : Kau pergiiii pergiiii.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

Polish & Wax | Dugong

Mase Servis Si Dugong aritu, orang toyota tu ade cakap yang si dugong tu dah dicuci tapi masih ade daki-daki yang melekat dan ada kotoran degil yang tak boleh tanggal. So die suggestkan si dugong ni dihantar untuk polish. 

Setelah berbincang dan berpakat berdua, kami hantar jugaklah si dugong ni untuk dipolish. Walaupun si dugong ni dah banyak perhabeskan duit gaji kami untuk bulan ni. huhuhu

Kerana sayang, kami hantar si dugong ni polish dan wax sekali. huhuhu. 

Jom cekidaut gambar keadaan sebelum si dugong di polish & diwax
Ini rupe dugong sebelum di basuh. Time ni memang sangat kotor si dugong ni. Mane taknye, kebelakangan ni kan ujan semedang.. huhuhu
Korang nampak tak kekotoran yang ada??? huhuhu
Mungkin korang tak berape perasan kekotoran yang melekat kat dugong ni kan. huhuhuhu
Korang boleh klik pada gambar untuk nengok dengan jelas betapa kotor nye si dugong ni
 Di sisi kanan dan kiri pun kotor sebenarnye. Mungkin dari mata kasar korang tak berapa perasan, tapi kalau ditilik betul-betul, mungkin korang akan nampak kesan degil tersebut. huhuhu
  Nengok ni, haishhh saket mate tengok.. betol takkk huhuhu
Seterusnya gambar setelah dicuci dan proses mempolish dan mengwax si dugong ni
Berikut pulak adalah wajah si dugong setelah dicuci + polish + wax
Okee, ni baru namenye putih bersih dan suciiiii kann! ^^

Dah bersinar dan berkilat si dugong.. yeahhhh! baru sonok nak bawak jenjalan kan... :)

[Catatan : $$ terbang lagiii.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...