Saturday, January 26, 2013

Sijil Dah Dapat

Seperti yang sudah dijanjikan, ni lah dua sijil yang icik abam dapat selepas bertungkus lumus memanjat kat Gunung Kinabalu aritu
 Sijil diperolehi setelah berjaya tawan puncak Low's Peak
 Ni pulak sijil diperolehi jika mulakan pendakian dari Mesilau

Walaupun icik abam tak dapat nak amek gambar kenangan kat atas puncak [atas sebab cuaca] tapi dua sijil ni adalah bukti icik abam dah berjaya tawan puncak Gunung Kinabalu.. So jom beli frame! ^^

More story pasal icik abam di/ke Kinabalu klik Disini

* Nengok tarikh kat sijil tu, tu tarikh 1st anniversary kami

[Catatan : Tahniah icik abam.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

Friday, January 25, 2013

Flower Girls

Untuk tatapan Cucu Cicit Tok Lat Serkam yang tak berkesempatan datang ke walimatul urus anak Pak Di iaitu Dak Haziah aritu! ^^

More photos of flower girls! ^^
 
 
 
Dapat duit "tol"! ^^
Rugi sape yang tak datang ritu.. de ayam pangang.. nyum3! :)
 
 [Catatan : credit to Juru2 make-up!.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

Tuesday, January 22, 2013

Mengimbas Kembali Kenangan Bersama IRCON

Dah hampir sebulan dah aku meninggalkan IRCON, pape pun entri ni sengaje aku update untuk mengimbas kembali kenangan aku kat opis..
 Ni pandangan dari arah belakang tempat duduk aku. Nampak sangat berserabut dengan fail bagai kan.. hehehe

Seterusnya, gambar aku bersama sebahagian staff IRCON. Aku amek gambar ni time lastday kat IRCON rtu.. :)
Uncle Bala -Finance Department
 Pejal!
 Mr Sham Lal. -Design Department
 Fazimi. Planning Department
 Mr. G.C Mishra -DC Department
Ashutosh -Finance Department
 Dilip -Finance Department
 Mr. Narendran -Finance Department
 Mr. Rao -Finance Department
 Mr. Achin -Finance Department
 Vijay -Finance Department
 Dessy -Finance Department

Yang lain kebanyakkannye dah balik time aku amek gambar ni. So xdapat nak amek gambar ngn dorang, termasuklah ngn bos aku, sebab aritu bz kemaen. Mane taknye, boss aku mula lah kelam kabut suh aku pegi sane pegi sini. Last-last die pun aku tak jupe.. huhuhu

Sekian
[Catatan : Tinggal kenangan.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

Monday, January 21, 2013

Pasang Piring Astro

Ni lagi kisah yang menyirapkan jantung aku. Jeng3!!!! Lepas pindah rumah ritu seminggu kami tak nengok tv. Sebab piring astro tak pasang lagi. Huwaaaa, hidup tanpe tv memang amat membusankan! hukhuk
Bukan icik abam tak nak or tak tahu nak pasang, tapi masalahnye, wayar yang kami ade tak cukup, dan alatan-alatan untuk pasang piring tu pun kami tak bape nak ade. so memang konpem-kompen kene suruh technician astro datang buat. huhuhu
 Sebenarnye, sehari selepas pindah kami dah call dah "apek" ni suh datang pasang piring astro kat rumah baru tu. Dan die pun dah cakap ok nak datang, tapi lepas tu tetibe lak msg ckp hari tu die tak jadi lak nk datang. xpelah, kami buat apoimen untuk keesokkan hari nye pulak. Die ok aje, tapi maybe die akan sampai lewat katenye, sebab banyak tempat die nak pergi hari tu. So kami ok jela. dan menunggu macam besa.

Tv dh xleh gune, so kami dengar radio jela. Seb baik lah ade radiokan, kalau tak, konpem-kompen, aku nengok icik abam, icik abam nengok aku. hahahaha. Time ni, aku dah terpikir, cmne lah kehidupan nenek moyang kte yg idup dulu kale tanpe tv kan. huhuhu

Berbalik pada cite "apek" tu tadi, die janji nk datang kul7 malam, tapi last-last sampai kul11 malam pun xmuncul jugakk.. aduyaii.. berangin dah aku time ni. banyak cite terlepaslah jawabnye ni kann.. hukhuk

Pendekkan cerita, malam tu "apek" tu tak datang jugak.. sebab dah lewat katenye.. Yelahh, xkan nak mengerudi memalam kan. Memang kene pelangkung ngan jiran tetangge la jawabnye kan.. tapi pape pun aku bengang gaklah, janji tak serupe bikin! aduyaiii.. sabar je..
Last-last,keesokkan harinye baru "apek" tu datang dengan wife die.So skang dah leh nengok tv cam besa!hip hip ho0o0yeh! ^^

*Patutnye kene bayar RM150 sebab kami gune PVR.

[Catatan : Charge RM90.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

Pindah Rumah

Al-kisah pindah rumah... Awal tahun baru ritu kami pindah rumah dari Bukit Teratai ke kawasan yang lain.

Ini semua gare-gare "kebongekkan" tuan rumah yang tak habes-habes nak balik rumah die tu. Baru sebulan duduk dulu pun die dah merengek nak rumah die balik sampai le ke akhir tahun ritu, tak abes-abes cakap nak dok uma die balik. Dah tak tahan nk dok ngn mentua katenye. huhuhu

Tapi masalahnye, pesal dulu ko rajin nak iklankan rumah ko tu untuk disewa bagai kan. Kami dah masuk ko nak masuk balik rumah ko. Aduyaiii.. ingat pindah randah ni tak penat ke??? Memang hangin satu badan dengan manusia camni. hukhukhuk

Dan ade ke patut, die suggest kan kat kami duduk je uma tu sekali ngan die DAN FAMILY NYEEEE. oh oiii! Memang xnak lah aku kan. sabar aje! hukhuk

Tapi ape2pun, benda dah jadi, malas dah nak cite panjang pasal ni, buat darah tinggi aje! huhuhuhu

So last-last decide ngn icik abam cari je rumah sewa lain. Alhamdulillah, kami dapat rumah lain. dan sekarang tengah proses "mencantekkan" rumah ni lagiiii ^^
Gambar-gambar di atas adalah 40% barang yang telah di pack time nak pindah ritu. Gambar lain xde sebab ni je yang sempat aku amek, lepas dari ni dah kelam kabut mengangkat barang.

Mase pindah tempat baru ritu, kami terpakse sewa lori 3 tan, itu pun xcukup, selebihnye, kami angkut naik dugong aje! huhuhu
[Catatan : Penat tak hilang lagi.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

Friday, January 18, 2013

Mungkin - Munir Zain

Jom dengar icik abam nyanyi lagu mungkin! ^^
video

Ini kisah ikut icik abam berkaraoke dengan budak-budak opis die kt Red Box Lowyat
O digantikan dengan kepala bOtak icik abam! ^^
 Memulanye tak de rase nak pegi pun, sebab memandangkan kami dari kampung so memang tak sempat la nk join dorang kan. Lagi pulak esok tu keje. So rase malas nak pegi tu memang ade.

Tapi last-last terpegi jugakk. huhuhu
Eh icik abam gune mic terbalik kah??? oh tidakkk, ni icik abam ngh check mic tu sebab tak berfungsi.

[Catatan : Sekian.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ini? Atau suke suare icik abam? ^^

Thursday, January 17, 2013

Lambang Sherif "The Last Stand"

Oioioioi.. Dah lame benau dah aku ni menyepi kan. Eh menyepi ke aku??? ekekeke.. Ohh yeee.. blog ni yang sepi tanpe update. kikikikiki
Ini cerita malam tadi. Kami dapat 4 tiket untuk nengok Pra-tonton Filem The Last Stand. Selain 4 tiket tu,  kami dapat hadiah yang sama iaitu Lambang Sherif!
Inilah lambang Sherif yang kami dapat tu.. ^^

Ok3, kalau korang nak tahu, cerita ni dah mula ditayangkan disemua pawagam berhampiran korang mulai arini.

Filem aksi ini mengisahkan seorang dalang pengedaran dadah telah berjaya melarikan diri dari sebuah mahkamah dan menuju ke sempadan Mexico. Namun perjalanannya dihalang oleh seorang bekas sherif polis dan rakan-rakan setugas yang kurang berpengalaman.

Rating : ★ 
Untuk filem ni aku bagi 4 bintang! memang best cerita nye. Penuh dengan aksi.. ! ^^

Tekan Trailer
[Catatan : best3.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

Friday, January 11, 2013

Facebook Ada Butang Follower

Ingat kat blog aje ade butang follower, tapi kat facebook pun dah ade rupenye.. Sangat tidak perasan. Nampak sangat dan jarang godek-godek kat facebook kan. Al maklumlah skang tengah busy. 

Dari minggu lepas sampai ke hari ini masih sibuk kemas rumah sebab baru pindah. So aku skang masih dalam mood keletihan. Nak nengok News Feed kat Facebook pun tak sempat. hukhuk.

Itu pasal sampai tak perasan perubahan kat facebook dan blog pun jarang-jarang nak update sejak awal tahun ritu.. huhuhuhu
[Catatan : Ganti butang "subcriber".]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

Thursday, January 10, 2013

Tinted Lampu

Okee, tinted lampu dugong ni keje icik abam. Die buat tanpe kebenaran aku. Dah lah tanpe kebenaran, patu langsung tade hint-hint nak bagitahu yang die nak buat tinted tu.
Ni semua gare-gare icik abam cuti panjang hari tu. Dok uma tade keje dah busan patu cakap nak jumpe kawan. Jumpe kawan patu tetibe lak tinted tepasang kat lampu depan belakang dugong. Aduyaiii..
Pape pun jom cekidaut gambar time pasang tinted tu. Icik abam yang amek gambar, die tahu bini die ni nak update kat blog, so pandai aje die amek gambar, tak payah disuruh.. hahaha
 Ni dah siap pasang yang kat depan punye
  Patu buat yang kat belakang lak
okee, dugong dah ade "lens"!hikhik
[Catatan : keliru.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...