Tuesday, July 16, 2013

Review Filem Pacific Rim

Rating : ★ ★   ★
Untuk Filem ni aku bagi 5 bintang. Siyes sangat best cerita ni. Macam cerita Ultromen dari zaman nenek moyang die sampai la ke sekarang. Haa nampak tak betapa bestnye cerita tu. Kalau tak nampak gak, konpem korang kne nengok cerita ni, baru tahu best macam mane.. hahahha
Filem ini mengisahkan apabila raksasa gergasi dikenali sebagai Kaiju muncul dari laut, satu perang yang meragut jutaan nyawa manusia dan memakan sumber manusia untuk bertahun-tahun lamanya bermula. Sejenis senjata istimewa dicipta untuk bertarung dengan gergasi Kaiju, iaitu robot gergasi yang dipanggil Jaegers. 

Jaeger dikawal bersama oleh dua orang pemandu dimana mindanya dikunci dalam keadaan neutral. Namun Jaegers ternyata tidak memadai untuk menentang Kaiju. Dalam kekalahan tersebut, tentera pelindung manusia tidak mempunyai pilihan lain kecuali bergantung kepada dua orang wira iaitu seorang bekas pemandu yang gagal (Charlie Hunnam) dan seorang pelatih masih baru (Rinko Kikuchi). Mereka berdua akan bekerjasama untuk memandu sebuah Jaeger lama dan ketinggalan zaman. Mereka berdua juga merupakan harapan terakhir manusia terhadap malapetaka yang semakin menghampiri

[Catatan : Jimat RM28]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

6 comments:

Sally Samsaiman said...

macam best je...abg sally pun sibuk ajak g tgk :)

Norliza Nordin said...

pegi2.. bagi akak memang best.. ^^

Bro Framestone said...

Adeh.. masih belum berkesempatan untuk menontonnya lagi :(

Norliza Nordin said...

haa hujung minggu ni boleh la pegi nengok.. ^^

Haryati Faizal said...

macam besh je citer ni....tp kena takleh nak join kat panggung le...hihi

Norliza Nordin said...

aah mmg best.. eh eh.. mmg xleh pegi panggunglaaa kan.. kne kuarantin.. xpe ngk cd bole.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...