Wednesday, August 13, 2014

Mencari Simcard ALTEL???

Memandangkang icik abam adalah agen ALTEL so ramai ler pulak yang bertanyakan pasal simcard ALTEL ni. Nak jawab satu persatu soklan dari korang korang tu kadang kadang tak sempat. So aku buatlaa entri ni sebagai menjawab soklan soklan yang normal dari korang ye.. ^^
Memandangkan ALTEL ni adalah produk Melayu so aku memang sokong 200% laa kalau icik abam "aktif" dengan ALTEL ni. Pada korang yang tak tahu ape itu ALTEL meh aku jelaskan apakah itu ALTEL. ALTEL ni adalah simcard henpon baru. Buat sementara waktu ni ALTEL menumpang pencawang CELCOM yang mana CELCOM tak ade 4G/LTE tapi ALTEL ada 4G/LTE.
Pastu ade lak yang tanye best ke ALTEL ni? Okee ke line die kalau kat mane mane??? haa jawapannye...
Kalau korang pergi mana mana ade line CELCOM, adelaa line ALTEL. Bak kate icik abam "Dimana ada CELCOM disitu ade ALTEL. Tapi ALTEL lebih lajuuuu" :)

Pastu nak habaq yang simcard ALTEL ni mesra pengguna tau. Sebab ape aku cakap cmtu, die didatangkan dengan 2 saiz, iaitu macro dan micro simcard. So kalau henpon korang tu perlukan simcard yang kecik takpayah laa susah susah nak kene potong potong simcard tu kan.
Pastu ade lak yang tanye pasal kelajuan internet simcard ALTEL??? kalau jawapan dari aku memang aku cakap laju sebab dah dengar dari feedback customers icik abam. Internet ALTEL ni memang dah diakui laju pun di hampir seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Sebabnye ALTEL ni mampu mencapai kelajuan 4G/LTE yang mana merupakan pemegang kouta 4G terbesar di Malaysia iaitu 40MHz

Untuk cek atau semak baki kouta internel ALTEL, korang taip MB BAL dan hantar ke 25835
Ade pulak yang tanye kadar tempatan biasa simcard ALTEL ni, kalau nengok kat pamplet kat atas tadi dah tunjuk dah, tapi takpe aku tunjuk lagiiii ^^

Harga simcard untuk nombor baru ALTEL hanya RM7 sahaja dengan kredit masa berbual RM5 didalamnya. 
Dan ini pulak tempoh masa kredit simcard ALTEL.

Kalau korang nak kekalkan nombor korang yang sedia ada, dan takmau tukar tukar nombor pun boleh, korang boleh gak dapatkan simcard yang kekalkan nombor tu. Simcard tu name nye MNP. Simcard tu pun icik abam ade ready stock. Untuk simcard ni aku tak mau cerita panjang lebar, sebab aku bukan agen ALTEL, so kalau korang berminat bolehlaa pm icik abam DISINI atau PM di 017-6663087 (whatsapp only)

Untuk tahu kat mane nak beli topup ALTEL dan nak tahu info lanjut pasal ALTEL bolehlaa korang terjah kat web ALTEL DISINI

[Catatan : harap terjawab soklan korang]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

2 comments:

Rosmiza Ali said...

Ada jgk baca feedback pengguna yg dah guna simkad altel ni.. Kata diorang mmg laju internet doa.. Nnti nak tanya incik somi kot2 leh tukar telco ke altel plak..😊
Rosmiza Ali Official Blog™

Norliza Nordin said...

okee. kalau nak cari altel bole la roger2 ;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...