Wednesday, October 01, 2014

Review Filem Annabelle

Filem Annabelle ni adalah sambungan filem kedua dari siri "The Conjuring" yang menampilkan Annabelle Wallis, Ward Horton, Alfre Woodard dan ramai lagi. 
Kalau tahun lepas dapat gak 2 tiket untuk filem The Conjuring ni, tapi tak sempat nak pergi nengok kat wayang, tapi kalini alhamdulillah berkesempatan nengok preview screening filem ni malam tadi.
 Selesai collect tiket haruslaa bergambar kan. Siap dapat topeng muka Annabelle lagi ^^
 Dah ade topeng muka dan tiket dah ade kat tangan opkoslaa bergambar kat poster filem ni pulak kan
 Filem arahan pengarah hebat John R. Leonetti ni sekali lagi memaparkan kisah Mia dan John, sepasang suami isteri yang diganggu oleh makhluk halus yang dipercayai berpunca dari sebuah anak patung yang dibeli oleh John dan dibawa ke rumah. Beberapa kejadian pelik dan menyeramkan mulai menyelubungi kehidupan mereka. Nak tahu seramnye macammane korang kenela nengok kat wayang, baru tahu camne rase jantung nak pecah asek terkejut kejut aje nengok filem ni. Hihihihi

Rating : ★ ★  ★ ☆
Aku bagi 4 bintang untuk filem ni walaupun 70% cerita ni aku nengok disebalik tudung aku je. Tapi aku tetap faham jalan ceritanye cuma tak mampu nak nengok betul betul cerita ni sebab tersangatlaa seram. Dan memang menguji degupan jantung aku sangat! hahahaha
 Hahahah, kene pakse pakai topeng Annabelle ni
 Sebelum nak nengok movie, Annabelle nak isi perut dulu ^^
 Nasi pandan, aku yang order
 Mee siam ni pulak icik abam yang order
 Sebelum wayang start Si Annabelle jelmaan ni muncul, sampai ke dalam wayang die masuk. Saje nak menyeramkan kami kami dulu. hahahahaha
Opkoslaa tuan tanah nak bergambar together gather kan.
*********************************************************************************
Sebelum nengok movie kemain sakan nak bergambar dengan Annabelle bagai kan, pass nengok movie topeng muka Annabelle tupun aku tak sanggup nak pegang. Aku dah suruh icik abam tinggalkan aje, tapi die nak bawak balik gak topeng tu. Saje nak menakutkan aku kalau aku degil degil katenye... Nampakkkkk, permainan icik abam tu. Huh~ 

Salam Perkenalan,

6 comments:

- zuriey - said...

macam seram je.. nak tgkla nnti

erin suhaimin said...

dia pasai anak patung dalam cermin tu eh? owh macam wajib tonton.

mama tisya said...

lama tk tgk wyg...seram ek..hehe

Norliza Nordin said...

Zuriey, memang seram macam biasa.. memang kene ngk, baru tahu camne tahap degupan jantung sendiri.. hehehe

Erin: aah, tapi ade gak roh jahat/hantu lain. yang dalam cermin tu last2 die kene masuk dalam cermin tu.. huhuhu

Mama tisya: aah kak.. seram sangat. sampai terbawak2 laa mase tdo takutnye.. hahahha

May said...

Nice experience of yours!

Norliza Nordin said...

tq ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...