Sunday, October 04, 2015

Cerita Malam Raya di Kampung Sambil Photoshoot untuk Contest


Oklaa alang alang semalam dah upload pasal cerita raya haji, ni baru perasan yang cerita raya aidilfitri tahun ni langsung belum update.
Tahun ni turn kami beraya di Melaka, so raya ketiga baru turn Perak pulak
Macam biasa kalau beraya kat kampung kalau tade pelita memang tak bape nak nampak rayenye kan.. 
So malam raye tu semua pakat beli pelita dok pasang keliling rumah.. Gile meriahh malam raye tahun ni.
Tu semua keje icik abam, petang raye tu die pegi pekan merlimau beli 30 batang pelita. Tu belum campur dengan pelita yang ade kat umah tu lagiiii
Kalau tahun lepas, pakngah dah beli bungan api, tahun ni takkk dahhh.. Turn orang lain lakkk hehhehe
Memandangkan aku ngan adik ipar aku ni kaki contest, so alang alang malam raye tu dah meriah dengan pelita, so kami ameklaa kesempatan kemeriahan yang ade tu ajak icik abam photoshoot gambar kami untuk join contest..
Amek gambar dengan air Pran. So kalau korang pasan gambar kami ni banyak yang aku ade pegang air botol pran.
Alhamdulillah, tak sia sia bergambar... Dorang belum umum hadiah utama, tapi aku dah menang hadiah harian. So harap harap adelaa rezeki nak menang cash $$$$ 
Sape kate bergambar ni tak penat. Penat tau.. Lagi pulak berpeluh peluh dok tahan panas lampu sportlight icik abam yang terang benderang tu..
Kalau tak gune sportlight mahu gelap semua semua gambar yang ade tu.. Hihihi
Sambil bergambar sambil nengok perang mercun di malam raya, siyes cantik dan meriah malam raya kat kampungggg
Nengoklaa siap ade prop bagai.. Ni idea adir ipar aku.. Hahaha
Abes periuk dengan ketupat ibu aku jadi mangsa malam tu.. Hihi
Seterusnya korang cekidaut jelaa gambar gambar kami berposing malam raye ye..




Makngah pun sibuk nak main bunga api gakkk..

Dah puas bergambar kami celebrate besday debot dengan mama debot pulakkk
Buat simple je.. Sebab hari raya kan.. So cukup dengan aktiviti tiup lilin je..
Makngah pun over nak potong kek.. Hehhehe




Salam Perkenalan,

2 comments:

aswaleyla said...

meriahnya raya. tak pernah lagi buat ketupat sendiri kat rumah

Norliza Nordin said...

Heheheh kalau time raye ramai ramai kat kanpung memang meriahhhh 😁😂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...