Monday, March 28, 2016

Pertunjukkan Bunga Di Eco Majestic Semenyih

6 mac aritu adalah lastday untuk masuk percuma kat Eco Majestic ni. Nasib baik sempat pegi sebelum kena bayar, sebab lepas ni kalau nak masuk tempat ni dah kena bayar dahh.. hehehe


berapa harga tiketnye tu nanti aku tak tahulaa, sebab aku dengar dengar je dorang cakap pasni kalau nak masuk kena bayar.


Kami pegi dah dua kali dah.. tapi yang pertama kali pergi tu dah lewat, so dah tutup pulak time tu. Tulaa pakai terjah aje kann.. hihihi


Musim bunga show ni dihoskan oleh EcoWorld di Eco Majestic, Semenyih. Pertunjukan bunga ni dah sebulan start dengan menampilkan beberapa ikon seluruh dunia seperti Menara Eiffel di Perancis, Kincir angin Neatherland, London booth telefon dan peti surat dan Portugal's umbrella


Selain tu korang boleh buat "love lock" sekali kat sini, tapi mase kami datang tu dah hari terakhir kan, so lock nye dah abes, cume ade reben aje kalau nak buatt .. hehehe


Target aku kesini sebenarnye nak ke Eiffel Tower je, sebab aku memang gemar bebenau ngn tower ni..


Tapi alang alang lalu kat tempat "love lock" ni dulu so tu yang sambil sambil suruh gak icik abam buat.. hehehe


Okee dah nampak dah muke puas ati aku dapat bergambar kat sini.. hehehe


Nak pergi tempat yang betul betul punye, belum berkemampuan lagiii.. hehhe


Insya Allah kot ade rezeki menang contest ke kan, bolehlaa kesini. Tapi sebelum tu kite bergambar puas puas dulu kat sini..


Ramai orang jangan cakaplaa, tapi tetap nak bergambar jugak. Kalau nak tunggu takde orang kat keliling tu memang taklaa kan..


Seterusnya korang cekidaut jelaa gambar kami yang ade


Sementara lalu kat tempat tempat lain tu amek gaklaa gambar kat situ. Cuace panas sangat so amek gambar pun ala kadar je kat ikon ikon lain yang ade.






Selain tu, kat sini ade pelbagai landskap dan flora yang ditanam disekitar swan lake. Antara bunga bunga yang ditanam ialah bunga matahari, gerbera, daisy dan lantanas


So agak agak dah round satu pusingan kami pun balik, maklumlaa cuace tengah panas, tak elok lelame terdedah kat luar, takut terdemam kang terMC lak esoknye tu.. hehehe




Salam Perkenalan,

2 comments:

aswaleyla said...

oooo kat sini ke yg ad eiffel tower tuu

Norliza Nordin said...

aah.. sini laa tempatnye.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...