Friday, April 08, 2016

Room Superior Double Di Bliss Hotel Singapore

kami ke Singapore memang pergi secara gamble aje, tanye tanye dengan member dulu macam mane cara senang nak masuk sane terus decide nak pergi.. untuk travelogue ke singapore ni akan diupdate kemudian, aku cerita satu satu tempat yang kami pergi dulu, bagi aku.. aku lagi suke cerita satu tempat satu entri, bukan ape, senang kalau orang nak nengok tahu tu tempatnye tadelaa bercampur dengan tempat tempat lainkannn. tapi kalau travelog lain pulak, aku akan cerita dari A-Z pasal satu satu trip yang kami pergi.. 


memandangkan kami ke kota singa ni secara mengejut, tanpa plan yang rapi, so hotel memang tak booking.. cukup dah sampai sane, rasa tak larat nak balik Malaysia, terpakselaa bermalam kat sana. Tapi bilaa nak bermalam kat sana, kenala amek hotel bajet aje. Currency kite kat sane terlalu rendah, macam RM10 kite bersamaan 3 ke 4 kali ganda SGD.. so bagi aku memang banyak sangat beza... tapi nak berjalan punye pasal terpakse korban sikit duit, tak nak korban duit kena korban tenaga pulak.. hehehe


nak cari hotel bajet ni kena cari kat kawasan yang jauh dari bandar macam kat Chinatown ni.. nak ke sini pulak kami ikut map yang kami dapat masa sampai sampai tu, pastu naik bus hasil direction dari orang yang kami tanye kat station minyakkk..


dah sampai Chinatown kami survey jugak beberapa hotel termasuk hotel untuk backpackers. kemain padat sendat kalau yang backpacker punye hotel, so memang tak lalu laa nak kesitu walaupun murahhh dari yang lain, sebab kite macam berkongsi dengan orang luar, ade foreigner ade kaum sejenis yang lain. Ade je kalau nak bilik berdua ke berempat, tapi semua dah full.. so memang tak jadilaa nak menginap kat situ kan.. konon nak gak merasa, tapi kalau rasa macam tu memang tak mampulaa hehehe..yelaa kite dah penat penat mesti macam nak tempat selesa jugak nak berehat kan, lagi lagi pulak bagi kite yang muslim ni, nak campur campur tu ade batas jugakkk..


so decide punye decide amek jugaklaa hotel Bliss ni, walaupun hotel bajet kat sini tapi bila ditukar dengan duit kite jadi RM450++ jugaklaa untuk semalam. Kalau harga camtu mahu kite dah dapat hotel 5 star kann.. hehehe


Bliss Hotel Singapore ni terletak di tengah tengah Chinatown, iaitu terletak 20minit dari lapangan terbang antarabangsa Changi dan berhadapan dengan stesen MRT Chinatown. Walaupun berhadapan dengan stesen MRT tapi kami dari Kranji kami terus ke Orchard.. baru sampai so tak tahu apa ape lagi, tu yang terus ke bandar je tu.. pastu bila dah ngantok baru pikir nak cari hotel, tapi kalau nak cari hotel area situ memang tak mampulaa kan, so tu yang cari hotel bajet sampai ke Chinatown tu.. tu pun kami berjalan aje nak mencari hotel bajet punye pasal.. sampai laa ade yang ajar kami naik bus ke Chinatown.


bila dah sampai Chinatown dah rehat rehat sikit, baru survey balik kami kat mane dan tempat tempat yang berhampiran dengan kami sekarang tu. Hotel kami terletak dengan kawasan perniagaan, dekat pulak dengan pusat membeli belah dan hiburan seperti Boat Quay & Clarke Quay. Tu pun hasil menggoogle dan refer pada map yang ada. Dah sampai hotel baru dapat access internet tu yang kemain menggoogle tu.


Bliss Hotel Singapore adalah hotel yang bertemakan Chinese modern, yang mempunyai 42 bilik macamtu.. bawah ni antara rate harga semalam dalam SGD..


Standard Single - 120.00 ++
Standard Double - 150.00 ++
Superior Double/Twin - 170.00 ++
Deluxe Double/Twin - 185.00 ++
Family Quad - 275.00 ++
Executive Suite - 270.00 ++


ah dapat rehat kejap, rase macam rugi pulak duduk dalam bilik kan, yelaa kami kat situ tak lame, so malam tu habiskan masa berjalan depan kawasan hotel dan kawasan berhampiran.. hehehe


ni antara map yang kami dapat kat hotel, so malam tu tidur lewat sikit mengkaji tempat menarik yang boleh kami pergi keesokkan harinye pulakk.. hehehe


Address :

Bliss Hotel
62 Upper Cross Street
Singapore 058353



Salam Perkenalan,

1 comment:

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya




(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...