Wednesday, November 30, 2016

Blog Akan "Cuti Sakit" Mulai Esok

Hello bulan anniversary, semoga hari esok lebih baik dari hari ini ye..


Okee jom pikir cuti panjang nak buat ape.. nak pergi mane... hahaha ๐Ÿ‘€


Salam Perkenalan,

Friday, November 25, 2016

Day 2 - Last Day Di Pulau Pangkor

Entri penamat di Pulau Pangkor. Hari kedua ni aktiviti kami jalan jalan tempat bersejarah dan beli ole ole yang best kat sini




Lepas je breakfast kami decide nak berjalan ke tempat tempat bersejarah yang boleh dilawati di Pulau Pangkor ni..


Antaranya kami nengok Batu Bersurat yang terletak di Teluk Gedung.


Lepas tu kami ke Kota Belanda yang terletak tak jauh dari Batu Bersurat ni..


Cuaca sangat panas time ni, maklumlaa pukul 9 pagi cenggitu memang matahari tengah terik memancar..


Amek gambar memang berjurai jurai peluh huhuhu ๐Ÿ‘ท


Nasib baik tak mandi lagi time ni hahahha..


Time panas panas gini memang tade sape nak datang ke sini, kami jela ye.. hahha


time ni yang ade kat sini hanya kami ngan peniaga peniaga yang meniaga di kawasan sini



Setengah jam posing kat sini baru muncul orang lain..




bila dah ade orang minta tolong amekkan gambar kami pulak. so ini hasilnye hehhe


Dah puas bergambar kat sini, dah malas nak merayap ke tempat lain..


Singgah ke Kilang Ikan Bilis, nengok dari jauh aje, sebab tak tahan bau.. hahha tu yang icik abam kemain tutup hidung tu..


pastu kami kesini nak beli ole ole..


Dan yang ini mase dah check out..


Nak balik pergi ke jeti naik motor je


Tapi beg troli tade laa angkut naik moto sekali, suruh "tour guide" kami yang bawak sampai ke jeti..


Dah sampai jeti baru kami pulangkan kunci motor..


ni video sepanjang perjalanan kami dari Hotel sampai ke jeti


Gambar seterusnye ni semua gambar atas feri..


Masa pergi tak dapat naik feri terbuka gini.. 


Dah balik baru dapat, tu kemain excited nak buat pose titanic gitu hahha






Good bye Pulau Pangkor, ade rezeki kite jumpa lagi hehhe


Dan ni beberapa video lagi yang ade sepanjang kami atas feri..




Salam Perkenalan,

Review | Puteri Bayu Beach Resort Pangkor

Habis sudah cerita untuk minggu ni, kite update yang terkini dulu then baru continue sisa sisa cerita yang berkepam dalam draft yang tak sempat sempat nak update ni..๐Ÿ‘…


Kite sambung cerita bercuti kat Pulau Pangkor sempena besday icik abam dua bulan yang lepas


Memandangkan percutian kami ni tak lama, so kami amek bilik yang biasa biasa aje, tapi pilih gak hotel yang tepi pantai..


Ni gambar keadaan dalam bilik, tak bape besar sangat pun, okeelaa untuk kami duduk satu malam disini..



Ni pulak video yang ade.. hihihi
Rating : ★ ★  ☆ ☆


lepas check in aktiviti kami pergi snorkeling


Trip kalini sempoi sikit sebab kami ke mane mane semua naik motor aje..


Salam Perkenalan,

Thursday, November 24, 2016

Request Nak Naik Beca Frozen & Hello Kitty

Hujung minggu lepas kami balik Melaka, memang sebelum balik kampung lagi bebudak๐Ÿ‘ฏ ni dah request kat pakngah nak ajak bawak naik beca.. huhuhu


Bukan setakat tu aje request nye.. Siap request nak naik beca Frozen ngan Hello Kitty okehh.. ๐Ÿ‘€


Pada mulanye dah tak jadi dah nak bawak bebudak ni naik beca minggu lepas, sebab sabtu tu semua dah letih seharian teman nenek bershopping. Dengan beli barang hantarannye laa pastu beli pulak tv ngan vakuum. Memang penuh satu kete time tu, so dah tak mampu nak menyinggah memane lepas tu..


Dah tahu nak membeli barang banyak then ramai pulak yang nak mengikut, so awal awal dah decide pinjam kete kak long kite. Sebab kete die mpv so senang sikit nk angkut barang besar..


Kalau naik kete sendiri mahu tak muat. Jangan cakap nak beli barang je tak muat, nak bawak dorang dorang ni pun dah tak muat. Semua nak ikut.. semua sekali pergi time tu 5 dewasa 2 kekanak. kalau cenggini bilangannye memang tak muat laa si dugong๐Ÿ™… tu kan hehhe


Dari pagi keluar rumah sampai ke petang baru balik. So bile barang dah banyak, badan pun dah melekit, so icik abam ajak balik dulu.. pastu keluar balik pegi Banda Hilir.. dah janji ngan bebudak ni tak sampai hati pulak..


Makngah Pakngah dorang ni tade anak lagi, so dorang jelaa yang boleh dilayan.. hahha


Akhirnya dapat gak naik dua dua beca ni. Satu beca ni RM25, ronda dari Kota A Farmosa sampai ke Bangunan Merah, bagi kite kejap jelaa.. jadilaa bebudak ni nak merasa naik. Si kakak dah banyak kali naik, tp si kecik yang tak bape nak kecik tu tak pernah naik, dah besar sikit pandailaa nak meminta minta itu ini kan.. huhuhu 


nasib baik korang dapat pakngah yang rajin melayan.. #huntonglaaa kan.. hahha


Nengok laa pakngah tu mane makngah tak jeles.. hahaha


Dah tanak naik beca same ngan makngah dah.. makngah dah jadi no.2 ni hahha


dah abes ronda naik beca kite jenjalan jap kat Dataran Pahlawan


Amek gambar kat sini jap pastu gerak balik.



Salam Perkenalan,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...