Tuesday, June 20, 2017

Finalis Hadiah Utama Berpeluang Menang RM150,000!

Ya Allah, kalau laa menang duit RM150,000 ni ape agaknye yang korang akan buat ehh??? Dalam kepala otak ni konpem akan automatik pikir nak shopping laa, nak melanconglaa dan macam macam lagi kannn.. hahaha


Korang pernah dengar pasal BEST PRODUCTS? kalau belum pernah dengar pasal ni mohlaa klik link tu.. kite nak cakap tak caye tu memang tak caye, yelaa mane ade orang senang senang nak bagi duit banyak gitu dengan cara mudah kan.. pastu kate nak caye pun macam ye, nengoklaa macam macam keluar kalau korang google pasal best products ni.. So kalau kate dorang nak tipu tak kan wujud lagi semua pasal mereka kann.. 


Aritu ade gak buat research pasal ni, tapi entahlaa, kite buat keputusan untuk tidak layan segala bagai mak nenek surat yang sampai kat rumah, yang cakap kite ni dah jadi finalis la ape laa.. die ade peringkat peringkat.. tapi yang peliknye, kite tak response pape pun dorang still hantar lagi surat konon cakap kite dah jadi finalis dan dah boleh ke peringkat seterusnya. Padahal tu kite tak buat pape tuuu.. Bila disoal selidikk, rupenye ramai yang dapat surat gini, kebanyakkannye makcik pakcik kite kat kampunggg.. dengar kate dorang dapat dari surat khabar..


Papepun kite malas nak komen banyak pasal ni, cube pendapat kite, kalau nak menang hadiah tu mesti kite kene usaha dan melabur sikit. Maybe kena beli produk dorang.. pastu ade rezeki maybe adelaa hadiah yang korang akan terima. Tapi kite kalau contest contest gini yang perlukan pelaburan kite memang malas sikit.. setakat hantar gambar selfie pastu post kat FB ke IG tu kite rajinlaa hihihi


Okee kite tutup cerita pasal surat atas tu tadi, so ni kite nak tunjuk voucher yang kite dapat hasil tebus point. Ni dapat hasil memang contest.. soo yang camni kite rajin, contest yang simple je, pastu hadiah voucher pun dah cukup bersyukur dahh :p


Salam Perkenalan,

Monday, June 19, 2017

Birthday Celebration | Aisy Rizqi Turns 2

Kalau tadi dah up entri celebrate birthday kat opis, ni ade lagi cerita yang belum sempat diupdate. Cerita celebrate birthday anak buah Melaka yang ke-2 pulakk..


pejam celik pejam celik kejap je si bujang encem ni membesar.. Nilaa sorang anak buah lelaki yang ade, so pasni kawan ngan pokcu jelaa eh.. Makngah nak bagi kawan tapi tak dapat dapat lagi hahaha


Kek besday ni macik yang sponsor, makngah tolong belikan aje.. hahaha


Kemain excited tu haa besday boy nak blow candles..


tapi sebelum tu haruslaa pandang camera dulu.. makngah nak amek gambar ni..


Ni je yang mampu makngah record time nak blow cake tu.. boleh nengok link IG bawah ni ye..



Masing masing berebut nak patung ni, last last semua surrender tak mau makan sebab keras dan manis sangat hahahha :p


Payah nau nak suruh bebudak ni potong ke, last last pakngah aje yang potongkan siap gune pisau dapur maklonggg hahaha


kek eskrem, so memang keras sikit nak potonggg..


Akhir sekali makngah nak wish semoga Aisy membesar dengan sihat dan bijak ye..



Salam Perkenalan,

Birthday Celebration & Pre-Ramadhan 2017

Alhamdulillah, kami kat opis masih mengekalkan acara sambut birthday dan ramadhan setiap tahun, walaupun kebanyakkan opismate adelah chinese, tapi kami yang melayu melayu ni masih semangat nak buat pre-ramadhan. tapi time pre-ramadhan kami buat potluck kami kami je..


yang party besday gini baru kami sambut beramai ramai..


Kalau tahun lepas tak silapnye kite tak dapat join sebab ade training, so kalini kena pulak dengan bulan birthday sendiri tu over excited dok bergambar dulu sebelum yang lain dok berkumpul tu.. hihihi


kebanyakkan makanan disponsor dan gune bajet department.. so pasni next birthday party maybe bulan 7 pulakk, tu mesti sekali makan makan raya kottt :) :) :)



Salam Perkenalan,

Friday, June 16, 2017

Picnic Di Chalet Angah Kemensah

Beberapa bulan yang lepas sebelum puasa aritu, cuace memangg panas sangat.. kalau time malam tu pun same.. berpeluh aje tidurrr.. Pastu weekend dah tak boleh nak duduk dalam rumah sangat sebab panas.. so last minute punye plan kami decide nak picnic kat Kemensahh bersama kekawan opis icik abam..


Memandangkan kami tiga keluarga so kami decide sewa satu chalet, senang nak letak barang dan nak tukar tukar pakaian..


Kat sini siap ade air terjun kecikkk hihihi.. yang penting kawasan bawah ni tak dalam sangat untuk budak budakk.. 


yang dewasa dan takut air dalam macam kite ni pun enjoy mandi kat sini.. maklumlaa orang tak reti berenang so memang takutlaa kalau kawasan dalam dalam kannn.. kang kaki tak sampai susah gak nak berpaut ke ape hehehe..


Kami dah macam mandi buih pulak bile nengok gambar ni..


kemain putih dan cantik airnye kann....


Bawah ni kite tepek video sekitar Chalet Angah ni..


Name pun berpicnic kann, so kenalaa buat aktiviti bbq sekalii..


Asek berendam aje konpem lapar je..


Kemain icik abam melayan berenang haa ni


dah hampir petang, mula nak hujannn so stop dah berendammm..

video

Tapi icik abam tak stop stop lagi, siap "berlipat lipat" dalam hujan.. meh nengok video ni pulakk


Sebelum balik haruslaa berwelfie bersamaaa.. okee next activity pulak jomm..:)

https://www.instagram.com/p/BTighJcl-D6/?taken-by=iamnorlizanordin


Salam Perkenalan,

Ulangkaji MS Power Point 2013 Di New GLC

Okee sepanjang bekerja dengan UG ni dah hampir 11 training dah kite join, semua sebab nak refresh bende yang dah pernah belajar dulu.. bila bekerja ni kene praktis kan semulaa..


So kite joinlaa training ni semua sebagai refresh kite. Atleast kite dapat peluang buat revision walaupun tengah bekerjaaa..


Setiap tahun, 4 training yang akan kite pilih.. so tahun ni rasenye 1 training je yang kite skip, tu pun cam aritu dah dua tiga kali gak dorang email untuk attend, tapi tak berkesempatannn..


Dah abes training dapat sijil.. so time kerja pun dapat collect sijil macam time skolah skolah duluuu.. Ohyee, lupe nak beritahu yang training kalini pestaim buat kat GLC baru, kalau dulu GLC kat Menara Gamuda sekarang kat Damansara Jaya pulak.. Tempat baru dan lebih besarrr..


Salam Perkenalan,

Thursday, June 15, 2017

Briefing Bersama Petron Sebelum Road Trip Ke Terengganu

Okee asek cerita pasal makanan aje memang mengundang lapar jelaa kan.. so kite lari ke topic best sikit.. cerita pasal kami menang contest dari Petron arituuu..


Sehari sebelum ke Kuala Terengganu kami ade briefing di The iSpace Venue ni..


Pestaim ni nak join road trip gini.. siap ade media dan artis yang join sekali katenye.. so memang terujaaa sangat dahhh time ni..


Pastu menang pulak under name icik abam, so dialaa paling excited. tu konon konon road trip ni sempena hadiah besday kite.. okee untuk entri besday belum sempat nak update lagi, so takpat nak link sekarang ni. Tunggu kite update next entri ye..


malam tu lepas briefing dapatlaa sticker, tshirt dan payung terbalik sorang satuu.. ni baru 5% "hadiah" yang kami dapat sempena road trip ni.. ade banyak lagi yang akan kite tunjuk dan update.. Siyes memang teruja sangat dapat join trip ni, selain dapat masuk paper, bende paling besttt adalah semua perbelanjaan ditanggung 100% oleh Petron.. kite hanya keluar peluh aje.. hihihi


Dah sampai area rumah terus icik abam ajak cuci kereta nak pasang stickerr.. hihihi


Sebelum kite continue ke next entri, kite tepek video salah satu aktiviti best yang kami buat sepanjang road trip tuuu..


Salam Perkenalan,

Sedap Ke Tak Roti Canai Transfer Road Penang?

Lagi cerita pasal makan, yelaakan bulan puasa ni memang asek terase lapar je, so bila dah rase lapar mulalaa teringat kat makanan je.. ni kalau pepagi gini dapat roti canai memang marbelessss...


Kat Penang tu kalau takde idea mane nak cari breakfast, ni tempat yang boleh kite suggestkannn.. 


Pepagi boleh pekena roti canai ayam dan roti bakar telur goyangg..


Okee nak pesan, kalau mane yang berhajat nak ke sini, sila datang awal pagi ye sebab tempat makan amat terhadd.. maklumlaa kedainye tepi jalan je.. 


Aritu ade gak update sikit pasal tempat ni dalam entri #Jalan Jalan Cari Makan Best Di Penang so ni kite repeat lagi sebab mase kat Penang ritu pun kemain repeat breakfast kat sini.. hihihi


Sedap memang sedappp oii, tapiiii harga pun boleh tahan bagi kite..


Salam Perkenalan,

Tuesday, June 13, 2017

Apom Telur Tradisional Legend Penang

Adoii!! dah petang petang gini perut dah mula keronconggg. Maklumlaa pagi tadi tak sempat nak sahur.. huhu so dari kite melayan perut yang lapar ni, meh kite story pasal Apom Telur ni..


Ade yang pernah rase Apom Telur Legend kat Penang ni?


Siyes cakaplaa ye, kalau korang pegi Penang tu, kalau nak jalan jalan cari makan kat sane, ni salah satu tempat yang wajib korang pegi dah try..


Kami pun dapat jumpa tempat ni guna foursquare.. memulaa nengok gambar je dah rase terujaa, dengar pulak cheese makin terujaaa hahhaha


Sekarangkan kalau pape sikit mesti nak letak cheese, tu yang bile dengar cheese je rase cam yummy sangatttt.. tapi siyeslaa eh, ni kalau tak letak cheese ke, bubuhh butter je pun dah sedap dahhh


Tambah pulak dengan susu, perghhh sedap sangatt tuu.. makan sorang sorang, tak mau kongsi ye memang kenyang dan puas hati sangattt hihii


Okee sambil taip tu sambil telan air liur hahaha


Mane yang masih tak tahu lagii pasal Apom Telur ni, meh nengok video ni.. 


Kedai tak bukak lagi kami dah sampai, pastu terus menderu orang datanggg.. Siap ade yang call je bila nak order..


Memandangkan dah ramai, so kami tapau dok makan dalam kereta je..


Siyes sedap gile apom telur ni..



Salam Perkenalan,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...