Friday, April 21, 2017

Dari KL Ke Sg Petani - Wedding Show

Alhamdulillah, dari awal tahun sampai ke bulan ni tak putus putus rezeki dorang untuk perform kat kenduri kawen. Good job koranggg! moga lepasni banyak lagi job walaupun ade jugak kite merengek rengek sebab tak dapat nak plan pape dengan yang icik abam busy manjangggg huhuhu


Untuk show di Sg Petani ni merupakan job wedding pertama yang kena outstation jauhh.. biasa dorang perform jauh pun untuk dinner, tu pun sampai ke JB jelaa.. kalini ke utara pulakk


Memandangkan show diadakan di Park Avenue Ballroom, so kami pun plan stay kat Park Avenue Hotel Sg Petani ni.. Klien memang ade sediakan beberapa bilik untuk band boy, tapi kami dari bercuti ritu tak balik balik KL, so terus je book bilik kat sini. nasib baiklaa ade bilik untuk kami walaupun kami terlewat untuk check in time tu.. maklumlaa berjalan sakan time tu sempena #LizNir5thAnniversaryTrip hihihi


So ini bilik kami untuk dua hari tuuu..


Ni pemandangan di luar dari dalam bilik..


Kami check in dah lewat petang, keletihan pulak so memang lepak je kat bilik petang tu..


Sebelum latam katil tu, pakse icik abam duduk tepi dulu sebab kite nak amek gambar bilik dengan keadaan baik dan kemas, kalau tak kang abes dah berselerak tak cantik lak gambar kannn hihihi. 


Siap buat video lagi nak buat review dalam bilik. Padahal icik abam dah tak sabar nak baring atas katil sebab dah letih drive hahaha


Petang tu dorang dah start masukkan barang dalam dewan..


Malam pulak dorang ade sound check bagai


Sempat gak praktis beberapa lagu malam tu.. memula kite tak join gak dorang time sound check ni, tapi lame lame bosan pulak kat bilik sensorang so turun jugaklaa nengok dorang praktis..


Sempat gakla record dorang praktis malam tu.. hihihi


Ni pulak keesokkan harinye.. nasib baik ade geng kat meja... hihihi


Briefing dulu sebelum majlis bermulaaa.. komited dorang semua ni.. siyesss!


Macam biasa, sebelum start show haruslaa bergambar bersama sama dulu..


Sambil menunggu tetamu datang...


Bilaa tetamu dah ramai baru dorang start dorang punya session..


Alhamdulillah dari awal tahun aritu banyak job dorang dapat..


Time show kat Sg Petani ni memang rase puas sangat.. sebab walaupun jauh sangat berbaloi bagi mereka..


Tuan rumah pun sangat sporting dan baik hati..


Siap up payment lagi bila beliau puas hati dengan bandboy ni.. hihihi


Bergambar di pelamin bersama pengantin.. Tahniah pengantin, tahniah koranggg..


Kat bawah ni beberapa video yang sempat direcord.. korang bolehlaa usha usah video yang ade ye.. kalau nk subcribe youtube kite tu pun sangat dialu alukannn hihihi















Selesai je show, kami terus balik KL, sebelum tu sempat gak singgah makan Mee Udang..


 Untuk review pasal mee udang ni nanti kite update kat entri yang lain ye..


Salam Perkenalan,

1 comment:

mama tisya said...

bilik otel ada bathtub best..bole berendam feel2 mcm kt SPA hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...