Wednesday, May 03, 2017

Tempat Makan Best Di Langkawi - Halim GP Gulai Panas Airport

Seperti yang telah dijanjikan dalam entri Travelogue Li5Nir 5 Years, 5 Destinations aritu, nilaa tempat yang wajibbb korang pergi makan kalau sampai Langkawi..


kedai makan ni tadelaa nampak macam restoren mewah ke ape, die cam kedai biasa biasa aje.. tapiiiii sekali korang dah pekena Gulai Panas kat sini, memang korang puas hati dan pasti nak repeat lagiiii hihihi


Kedai ni terletak di roundabout berhampiran Airport Langkawi, Padang Mat Sirat (Jalan Lapangan Terbang). Memulaa kami nak cari kedai ni kami gune waze aje, Alhamdulillah memang sampai terus ke kedai ni.. tapi korang kena cari Halim Gulai Panas laaa, kalau korang search gulai panas je memang banyak, tapi nak yang terbaikk korang try kat sini...


Dah pilih pilih lauk ape nakkk, masa untuk menikmaaatiii nye pulakkk.. Ohh ye, lauk pauk yang korang pilih tu dorang akan masak dengan 3 jenis cara je, masak gulai, goreng tepung atau goreng biasa aje..


Cam kami pestaim datang memulaa tak tahu gakkk, icik abam siap minta masak lemak cili padi lagiii.. hahaha


Ketam yang diambil tu nak masak lemak cili padilaa konon tu, tapi last last goreng biasa aje.. hihihi


So inilaa menu pertama kami selepas sampai di Langkawiiii..


Gulai panas ikan dicampur dengan telur ikan sekalikkk.. Makan pulak dengan nasi panas memang terbaikkk..


Untuk review secara keseluruhannye kite bagi 4 bintangggg!
Rating : ★ ★  ★ ☆

Salam Perkenalan,

6 comments:

mama tisya said...

oh bole masak 3 style je ye hehe

Nisa said...

There are all look yummy! Went to Langkawi before but tak pernah tahu ada restoran sebegini. We must have not struggle enough to browse around.

Niesa said...

Time2 puasa tertengok pulak blog akak.. adussssss.. rasa nyesal lak sbb perut jd bunyi2 😂😂😭

Norliza Nordin said...

@mama tisya aah kakk, kalau order masakan selain tu konpem dorang pelik hihii

Norliza Nordin said...

@Nisa kami pun aritu google sesiap cari mane tempat makan best.. hihihi kalau tak, tak tahu gakkk

Norliza Nordin said...

@Niesa hihih samelaa kite ngk blog awak tu.. terliur ngk tomyam krabi.. pancake sume tuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...