Wednesday, June 07, 2017

Bergambar Sepuas Hati Di Muzium 3D Langkawi

Masih lagi cerita di Langkawi.. kite sambung sikit cerita lepas dari turun Cable Car dari SkyBridge Langkawi tuuu..


Masa beli tiket kat SkyCab tu, kami amek pakej yang siap dapat tiket untuk masuk muzium 3D ni..


kalau ikut ape yang kite google, harga tiket untuk masuk ke muzium ni sahaja dalam RM30++ 


Terdapat hampir 200 lukisan 3D di bangunan 3 tingkat bernama Art in Paradise ni


Korang boleh bergambar sepuas-puasnye dengan lukisan 3D yang dilukis oleh pelukis-pelukis handalan dari Korea.


Lukisan ini adalah koleksi lukisan 3D yang paling besar di Malaysia dan antara koleksi 3D terbesar di duniaaaa. Fuyoooo kannn hihihi


Yang tambah mengagumkan tuuu, gambar-gambar ni bukan dilukis oleh orang muda, tapi atok atok dari Korea.


Pelukis-pelukis ini adalah generasi terakhir pelukis 3D Korea yang rata-rata umurnye hampirrr 60 tahunnn.


Seterusnya korang layan jelaa gambar kite yang banyak ni. Kite jadi model je kat dalam ni, icik abam dok tolong amekkan gambar je..


Gaye tu pun dah tahu gaye seorang model senduuu je tuuu hahahha


Kalau dapat post kene duduk sonok sikittt, terletakkk je duduknye tu kannn hihihi


Abes setiap lukisan die suruh kite pose, naik kematuuu pipi nak senyum je kejenye.. hahaha














Last sekali baru dapat tepek gambar dengan icik abam, tu pun jenuh cari orang tolong amekkan gambar hehhe



Salam Perkenalan,

2 comments:

mama tisya said...

tk kesempatan lg p tmpt2 ala2 3d camni...yg gmbr last tu camne ek leh jd kecik hehe

Norliza Nordin said...

@mama tisya itu kamera trick je tu kakk.. kalau pasan kite kat belakang, icik abam kt depann

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...