Friday, June 30, 2017

Muzium Wonderfood Salah Satu Tempat Menarik Di Penang

Selamat Hari Raya semuaa, lame pulak cuti update blog ni.. harini dah start keje, tapi mood masih mood rayaa hahaha


Bila dah naik keje ni nengok ramai je yang bercuti, siap pergi holiday lagii.. kat wall fesbuk tu penuh orang bercuti ke Penang.. so meh kite update entri yang berkurun dalam draft ni.. hihihi


Last update aritu entri Sedap ke tak roti canai transfer road? korang berjalan ke Penang tu mesti mencari tempat makan sekali kann.. so kalau korang mencari tempat menarik dan tempat makan best kat Penang ni korang boleh klik DISINI


Okee berbalik pada tajuk entri ni, ni adalah salah satu tempat wajib lawati kalau ke Penang, Wonderfood Museum..


Ni harga tiket untuk masuk ke wonderfood museum ni

Dewasa = RM15.00
Kanak-kanak = RM10.00


Dalam ni terdapat macam macam replika makanan. termasuk makanan yang femes di Penang


Siap ade uniform chef lagii.. kite memang pantang nampak bende bende gini, mesti nak try gak untuk bergambar.. walaupun hanya sekadar chef sedang masak telurrrr hehhe


macam macam jenis makanan melekat kat dinding tuu. Nengok replica makanan ni siyes dengan automatic nye korang akan rase nak cari makanan makanan tu sekarang jugak ..


Tapi nasib baiklaa ade papan tande tulis "Do not touch" kalau tak memang gatai tangan nak peganggg semuaa hihihi


Semua replica makanan ni nampak real sangattt.. jakun gile nak nengok satu satu.. 


Ni pulak dah masuk  kawasan yang lagi menarik.. korang siap boleh bergambar dengan lebih dekat..


Makanan busuk pun ade, nengok depan depan pun siyes nampakk real..


Next, kawasan yang lagi buat kite terujaaa..


Semua makanan yang dipamerkan besar besar, nengoklaa ayam goreng tu.. gile besar dari muke, nak masuk mulut camne pun tak tahuuu hahaha


Adehh nengok makanan yang ade ni mulalaa rase nak mencari, maklumlaa time raya raya ni asek makan ketupat ngan rendang aje.. hahha


Sate ngan abc giler besarrr.. kalau besar gini jenuh nakk perabeskan ni..


dah macam macam pose dah icik abam gayekan..


Mane taknye setiap replica makanan yang ade kite nak bergambar. so nasiblaa kan, kenalaa join sekali


Haa, mampu korang nak perabis kan rojak buah ni? hahhaa


Okeelaa seterusnya korang layan jela gambar kami yang ade ni ye..





Ni dah smpai part last, kawasan ni pun best giler nak bergambar..


Kalau korang tak tahu nak pose cemane dah lagi nanti ade staf yang akan ajar korang, tak caye nengoklaa gambar kami ni, semuanye berlakon je ni.. hahaha



Ni kalau makan roti canai kongsi berdua pun mahu seminggu kenyangg 


manggis ngan durian, mane satu pilihan korang hihihi


Kuih onde onde.. nak angkat angkat kuih ni nak posing boleh je, tapi berat laa jugak ni tauu


Pose yang ni pun staff kat situ dok ajau.. tapi kite pulak yang tak pandai berlakon tu haa. adeke orang nak simbah kite boleh senyum pulakkk kikiki


Ni kalau kene cili ni mahu berasap telinga semuaaa..



Ni pulak nampak cam sweet je kann..


gambar ni kalau korang peratikan betul betul siap ade muka Mona Lisa lagi atas meja tu..


kite mase mula mula tak pasan pun, sekali pandang nampak macam meja bersepah aje, tapi bile staff kat situ cakap ade muka Mona Lisa atas meja baru pasan.. hihihi


Gambar last sekali ni beri pesanan yang bermakna sangat..


Salam Perkenalan,

2 comments:

Adam said...

Terima kasih kongsi ni. Minggu depan saya ke situ. Balik ke shah alam nanti mesti kenyang.

Norliza Nordin said...

@Adam hahha kene pegi ni kalau suke bergambauu :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...