Wednesday, June 07, 2017

Pemandangan Marbelesss Di Nasi Dagang Pak Malau Langkawi

Siyes cakaplaaa ye, kami datang ke sini sebab tertarik dengan pemandangan yang marbelesss kat siniii.. check google, check foursquare sekali jumpa tempat yang cantik dan menghijau ni gile tak jakun kannn hihihi


Alang alang dah sampai Langkawi tak pekena Nasi Dagang memang tak sahlaa kan, sebab nasi dagang ni merupakan menu wajib kat Langkawi ni.. So tak rase kat sini rugilaa kannn hihihi


Nak makan nasi dagang kena datang awal pagi ye, kalau lambat pastu nasib tak baik pulakk memang abes dahh nasi tade bende dah nak makann hihihi


..."Kajang Pak Malau Kajang Berlipattt, Kajang Hamba Mengkuang Layu"... haaa sila sambung kalau bijakkk :p


so pasni kalau korang sampai Langkawi nak cari breakfast ingat nasi Dagang Pak Malau ni ye.. Menurut Pak Malau, nasi dagang ni menggunakan resipi asli nasi dagang Terengganu...


Pastu nasi dagang tu boleh dimakan dengan menu istimewa seperti gulai ikan tongkol, kurma kambing, daging kerutup, ayam kampung dan macam macam lagiiii.. Alamak, terliur pulak bila senaraikan lauk pauk ni.. huhuhu


Homestay Teratak Pak Malau pun ade disediakan kat sini, menurut Pak Malau, kalau korang stay kat sini, akan dapat breakfast percuma kat sini.. tapi pakej ni semua ikut budi bicara Pak Malau laa hihihi


kat sini ade jugak menyediakan kuih muih.. so korang pilih aje mane berkenan dihati, yang penting dah amek tu bayarlaa ye.. hahaha


Waduh waduhhh, siyes jatuh cinta dengan pemandangan yang cantik dan menghijau giniii..


Sambil makan sambil layan mata dengan pemandangan dan suasana kampung yang cantik kat sini.. Sape tak setuju pemandangan kampung cantik maknenye korang tu anak bandar.. hahahaha boleh tak gituuu.. ehhh kite anak kampungggg tauu :p


Okee sajelaa nak cerita yang kat sini ade angsa, tu icik abam tengah nak jinakkan angsa tulaa kononnye tapi gagal.. Mane taknye kite tengah nak makan sambil nikmati pemandangan yang ade, bole lak die datang kat kite sambil ang anggg kat tepi kite.. mane tak takut weii kang nasib tak baik die sondol kang aje hilang nikmat nak breakfast kann  hihihi


Last last Pak Malau jugak yang berjaya jinakkan angsa tu tadi masuk reban die, so dah boleh sambung nikmati pemandangan yang cantikkk ni..


memang berjam jam dok makan kat sini.. okee jangan cakap kite tak pose pulak ye, ni cerita #throwback sempena #LizNir5thAnniversaryTrip aritu...


Seterusnye layan jelaa gambar gambar yang ade ni ye.. abaikan pose pose kami tu, yang penting pemandangan tu cantikkk.. 


padahal time ni dah tengah hari dah, sanggup tu berpeluh peluh amek gambar hihihi


Last sekali kite tepek gambar bersama Pak Malau dan Mak Malau..



Salam Perkenalan,

10 comments:

Miera Hassan said...

Bestnya makan kat kawasan sawah.cantik..

Radhia Razali said...

waaamakan nasi dagang tue sambil menikmati permandangan sawah padi..seronoknya

Julia Johari said...

Lawanya semua gambar dia...cantik sgt permandangan! Wahh dpt bergambar dengan owner lagi syok...terbaik!

Migha said...

Cantiknya view dia. Nanti kalau pi Langkawi boleh la try makan kat sini.

Farahin Esa said...

Tengok view dia je pun boleh bertambah makan nye nie...

Norliza Nordin said...

@Miera Hassan teruja sebab pemandangan tulaa..cantik sangat kann hihihi

Norliza Nordin said...

@Radhia Razali heaven!!! hihihi

Norliza Nordin said...

@Julia Johari aah peramah sangat pak malau tu

Norliza Nordin said...

@Migha memang kena try ni.. hhihi

Norliza Nordin said...

@Farahin Esa view tu yang menyelerakan hahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...