Friday, June 30, 2017

Siapa Ada Pengalaman Menginap Di Tune Hotel Penang?

Memandangkan korang tengah mood raya lagi, so ade tu tengah berholidayy.. nak gak tanye ade ke yang pernah check in di Tune Hotel Penang?


untuk kami ni adalah pestaim kami check in di Tune Hotel, tu pun kami beli voucher kat Matta Fair 2016. Kononnye nak pergi KK tapi tak jadi sebab hujung tahun kena operate ler pulakk. So disebabkan kami dah kesuntukan masa nak kena redeem voucher sebelum expired date so kami decide untuk ke Penang aje sempena #LizNir5thAnniversaryTrip


Mase kami beli voucher ni ade contest, kalau menang kami dapat lagi satu voucher 3 hari 2 malam check in di Tune Hotel.. Alhamdulillah, dorang announce kiteadalahh pemenang hari ke-3


tapi sampai sekarang takde pape update pun pasal hadiah contest ni. Kite ni memang kaki contest, tapi selame bercontest ni tak pernah ler pulak tak dapat hadiah yang dah menang.. Nak nengok hadiah ape yang kite pernah dapat boleh klik DISINI


Okeelaa tak mau citer panjang pasal contest yang hadiah tak sampai sampai tu, tapi kite nak citer pasal fasiliti kat hotel ni. Tune Hotel ni macam ala ala hotel bajet laa.. selama kami check in hotel yang tak bape nak ade bintang camni, kami puas hati aje dengan fasiliti yang ade, terutamanye bab parking.. tapi berlainan dengan Tune Hotel kat Penang ni..


Kemudahan towel, sabun mandi semua okee lengkap aje..


Bilik pun okee aje.  Bak kate orang kenala dengan harganye kann..


Tapi ape yang buat kite cam tak syiok tu dengan kemudahan tempat letak kereta nye.. Untuk Tune Hotel kat Penang ni nak letak kereta memang susah.. ade pun parking kat bawah hotel ni berbayar.. private parking, kena bayar ikut jam.. Cube bayangkan kalau korang asek nak keluar aje, memang rugi asek nak kena bayar parking aje. pastu pulak mase kami tanye tu, memang langsung tade rate harga untuk customers yang menginap kat hotel tu.. sooo tu yang buat kami berdua macam tak bape soronokkk check in Tune Hotel kat sini.


Untuk cawangan cawangan yang lain tak tahu le pulak macam mane, tapi dulu pernah gak tanye kat Tune Hotel area JB, kalau nak check in sini macam macam kena add on..


tapi tak tahulaa kalau kite je yang rase tak bape nak syiok kalau check in kat hotel cenggini.. harap sape yang ade pengalaman check in hotel yang same leh share story korang pulak kat sini..


Cukup 3hari kami menginap kat sini kami check out untuk ke next destination pulak..


untuk review dalam bilik korang boleh nengok video atas tu ye..


Salam Perkenalan,

10 comments:

Adam said...

Dah baca tapi video tak sempat tengok. Balik dari breakfast nanti saya tengok. Saya memang kaki travel, itu sebab nak tengok.

mama tisya said...

Kt jb dlu parking ok sbb hotel die ada space parking dlm kawasan hotel.. Yg kt klate xde parking pastu mcm tumpang area kondo ke bersebelahan tp byr okla lps2 tu thn berikutnya adik stay katanya xleh dh parking Yg tmpt kondo tu.. Kena parking mcm kena ltk duit syiling and area situ mmg pyh parking.. Kn xpasal2 kena saman

dorsett pink said...

Biliknya nampak selesa. Saya tak pernah lagi menginap di Tune Hotel, mungkin boleh cuba lepas ni

Adam said...

Try lah menginap

noorhaidaz eyda said...

Pernah dok Tune Hotel. Mmg selesa...

Norliza Nordin said...

@Adam dah nengok belum hihihi

Norliza Nordin said...

@mama tisya owwhhh hotel ni memang tak sediakan parking kot.. ikut tempat.. kalau kawasan luas senang nak parking.. kalau kt Penang ni tempat terhadd huhuhu

Norliza Nordin said...

@dorsett pink dalam gambar nampak luas kot, sebab amek gambar wide :)

Norliza Nordin said...

@noorhaidaz eyda murah pun murahh hihihi

Radhia Razali said...

nampak macam not bad tune hotel ni..harga pun murah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...