Friday, October 06, 2017

VIRAL!! Jus Asam Kunyit Madu by Forreen Secret Memang Sedap & Bagus


Okee harini kite nak share Jus homemade yang berkhasiat untuk kaum lelaki dan perempuan. Jus Asam Kunyit Madu @JAKM di masak dengan menggunakan bahan dan disediakan secara tradisional. Yang penting bahan yang digunakan TIADA BAHAN PENGAWET ye..


Sebelum cerita lebih panjang mengenai bahan bahan yang digunakan untuk buat JAKM ni, meh kite bagi sedikit info pasal kunyit ni. Kunyit memang bagus untuk kesihatan dan kaya dengan pelbagai kebaikan terutamanya untuk sistem pencernaan dalam badan kite..


Kite boleh cakap JAKM ni bagus sebab kite sendiri dah mencuba dan merasainya sendiri. Mula mula 5 botol, kemudian selang beberapa hari kite repeat order, terus amek 25 botol, sebab masa dapat 5 botol ni tak sampai beberapa jam, ramai je member member kat opis yang ternampak JAKM ni bertanye dan berminat nak rasai JAKM ni, so benda baik haruslaa kite kongsi bersama kannn...


Alhamdulillah, ramai yang cakap sedap, tak puas teguk sekaliiii.. sampai ade yang nak minum sebotol terusss.. hahha nengok je kakak sorang ni bilaa dapat botol JAKM, kot ye pun excited sangat nk minum dan rasa, bukaklaa dulu penutup tu kann, hahhaha.. Untuk kesegaran berterusan bolehlah simpan JAKM ni dalam peti sejuk ye. Kesegaran akan kekal selama 2-4 minggu. Kalau korang letak luar peti sejuk ia tak tahan lame, maybe dalam 3-4 hari je tahann, tapi kalau korang letak dan simpan dalam peti ais, Insya Allah ia akan tahan sehingga ke 3 bulan.. So mane satu pilihan korang? hihi


JAKM ni mengandungi ibu kunyit, halia, asam jawa, temu kunci, madu, saffron, habbatussauda dan gula melaka. So kalau korang tanye camne rasenye? bagi kite memang sedap, memang kena dengan tekak. Setiap ramuan dalam JAKM ni mengandungi manfaatnye yang tersendiri.


Ibu Kunyit mampu menyembuhkan luka dalaman, mengempiskan perut, mencantikkan kulit dan anti bakteria. Manakala halia pulak boleh mengeluarkan angin. Kalau dalam badan korang memang banyak angin, ni minuman yang boleh kite suggestkan. Temukunci?? ia untuk kesegaran badan dan menambahkan tenaga, menghilangkan kelesuan dan letih-letih badan.


Saffron pulak bagus untuk penjagaan dan kecantikkn kulit. Habbatussauda mampu menstabilkan gula dalam darah, meningkatkan sistem kekebalan tubuh. Madu untuk tingkat daya ingatan, anti kanser, tingkatkan kesuburan suami isteri dan manisan pengganti gula. Gula melaka pula sebagai pemanis bersifat antioksidan juga mampu mencegah serangan asma.


Dan kat bawah ni antara khasiat Jus Asam Kunyit madu (JAKM):
😍 Membantu menurunkan berat badan
😍 Bantu Rawat Masalah Kulit
😍 Bantu Proses Pencerahan Kulit Secara Alami
😍 Bantu Naikkan Aura Seri Wajah
😍 Bantu Rawat Haid Tidak Teratur & Darah Kotor
😍 Bantu menstabilkan kolesterol dalam darah
😍 Bantu Buang Angin Dalam Badan
😍 Bantu Rawat Ibu-ibu Dalam Pantang/Lepas Brsalin
😍 Bantu Melambatkan proses penuaan(awetmuda)
😍 Bantu Rawat Luka Jahitan Lepas Brsalin
😍 Bantu Rawat Masalah masalah dalam Rahim/Peranakan
😍 Bantu Rawat Masalah Bau Badan
😍 Bantu Atasi Masalah Keletihan
😍 Bantu kurangkan masalah gastrik
😍 Bantu Atasi Migrain/Kerap Sakit Kepala
😍 Menstabilkan gula dalam darah
😍 Tingkatkan kesuburan suami isteri
😍 Mencegah batuk/selsema/asma
😍 Melancarkan sistem pencernaan
😍 Menurunkan paras kolesterol


Siapa Yang Perlu Amalkan
👇👇👇
✔Wanita
✔Lelaki
✔Anak Dara
untuk 3 kategori ni semua boleh ambil dan amalkan. Insya Allah, dah minum JAKM ni korang akan dapat dan nampak kesan positif setelah mengamalkan minuman jus ni..


Cara minum/pengambilan?
Boleh diminum sejuk/suam. Minum 1/2 gelas (-/+60ml) pagi sebelum sarapan atau malam


Berat -/+ 360ml
Harga RM12 sebotol sahaja ye😍😍😍

So jika korang berminat dan ingin merasai kesedapan serta khasiat yang terdapat dalam JAKM ni korang boleh contact 010-8181796 atau korang boleh follow dan ikuti testimoni orang ramai yang dah bercuba JAKM ni kat address bawah ye..





Salam Perkenalan,

7 comments:

qaseh dalia said...

Bestt jus ni ..

Shah Arshad said...

jus kunyit hope x mengunyit lepas minum hehehe gurau je

Lisa Nurulain said...

Lisa pun dah minum... sedap masam manis gitu

noorhaidaz eyda said...

Tengok ramai yang minum.. mst sedap nj

Leyla Nurjatiey said...

ramai nya yang review JAKM ni..nanti LN try ye..

Dura Norell said...

Bagus juga khasiat just ni👍🏻

Radhia Razali said...

Banyak khasiatnya jus ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...