Friday, March 30, 2018

Selamat Pengantin Baru BFF!

Lepas je update entri sebelum ni, ramai jugak yang pm tanye, job ape yang icik abam selalu buat. Okee memane yang tak friends dengan kite kat fesbuk or IG memang tak tahulaa kot. Sebenarnye, ape ape event yang icik abam masuk kite akan update terus dalam dua media sosial ni, kire mane mane yang nak tahu aktiviti kami yang updated boleh je nengok kat dua tempat tu, kite akan update gambar dan video sekali.. kat blog ni je yang lambat sikit update nye hihihi


Kenduri kawen bff kite ni adalah job terakhir yang icik abam grab selepas tahu bininya mengandung. Yelaa bila tahu bininya mengandung, memang icik abam dah slow dan stop aktiviti aktiviti yang lain, konon nak fokus pada pregnancy ni, maklumlaa 6 tahun nunggu berita ni, so kenalaa fokus lebihkannn hihihi


Sebelum kite update pasal job icik abam ni, kite cerita dulu pasal wedding ni ye, ni adalah wedding bff mase zaman utm dulu, selalu icik abam dapat job untuk perform dari pengantin nilaa, salah satunye dapat job untuk perform di Makan Malam JPPH. Time show ni icik abam solo je, tak bawak ahli band yang lain.


Kite tunjuk dulu gambar gambar dengan bff yang lain. Time kenduri macamnilaa yang dapat berjumpa pun kann.. kalau tak masing masing busy dengan aktiviti keluarga.


Bergambar dengan pengantin pulak...


seterusnya kita tepeklaa sekeping gambar icik abam mase buat performance kat kenduri kawen bff ni, untuk sebarang tempahan bolehlaa contact kami ye.. nak gaklaa promote kann hihihi

Looking for vocalist or band performance?...... πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
🎀 Birthday
🎀 Corporate
🎀 Dinner
🎀 Event
🎀 Wedding

We are, without doubt, your smartest choice.
☎ 017 666 3087
πŸ“© munirkhalilofficial@yahoo.com
πŸ’» FB : Munir Khalil Official
https://www.facebook.com/munirkhalilofficial
πŸ“· IG : Instagram : @munirkhalilofficial
https://www.instagram.com/munirkhalilofficial
πŸŽ₯ Youtube : Munir Khalil Official
https://www.youtube.com/channel/UC3RqLdFb2UmCpjDWTxRWQcQ

πŸ“’ Contact us now for bookings to avoid disappointment! πŸ˜‚
#munirkhalilofficial #vocalist #singer #weddingperformance #wedding #show #entertainerangel 🎀 #munirkhalilofficial #lifecoangel #loveduet #duetking #artist #singer #lifeco #lifecelloptimization


Untuk youtube bole subscribe kat link yang diberi di atas ye, kat situ kebanyakkan video show icik abam ade upload kat situ. Manakala untuk facebook pulak, bolelaa korang like pagi Munir Khalil Official ni ye, kot ade member member yang memerlukan performer mase wedding dorang ke, atau ape ape event yang sesuai, contact je kami, kite deal sampai jadi ye, harga kasih sayang tu yang pasti hihihi tapi sebut je dapat tahu dari blog ni.. kikiki


Salam Perkenalan,

Tuesday, March 27, 2018

Rezeki Baby - Sign Agreement Session

Lame betul tak update aktiviti icik abam, ye memang lately ni icik abam agak kurang aktif sikit. Memang sebelum sebelum ni banyak je job yang dapat digrab, tapi disebabkan faktor faktor tertentu dan bininya pulak tengah sarat ni, so kite slow down dulu ye..


Sekarang ni kami tumpukan pada satu "misi" dulu, iaitu nak dapatkan followers dulu. Maklumlaaa icik abam ni walaupun banyak je job buat performance sebelum ni, tapi bab followers ke media sosial icik abam memang kureng aktif sikit. Name je bini blogger kan, tapi tak mampu nak naikkan trafik followersnye jugak, sebab bininye blogger sendu je, so tak dapet nak nolong ye takk hahha


Tapi alhamdulillah sekarang ni, ade satu company tawarkan kat icik abam step gini dulu bagi memudahkan icik abam mendapat job lagi banyak jika dikenali.. katenye.. Insya Allah, mudah mudahan ade rezeki baby nanti ye..


Okee cakap pasal rezeki baby, inilaa rezeki baby pertama yang kami tidak sangka sangka sebelum ni. Icik abam ditawarkan menjadi duta untuk produk company ni. Produk yang ditawarkan adalah produk kesihatan yang lame wujud cumanya belum terkenal dan belum dikenali di kalangan masyarakat melayu. Kebanyakkan pengguna produk ini dikalangan masyarakat cina.


Okee bila cakap pasal masyarakat bukan melayu, mesti ramai yang nak tahu produk ni halal ke?? ade sijil sijil sah ke???.. ye jika itu soalan yang bermain dipikiran semua, ape yang boleh kite cakap, korang tak perlu bimbang, sebab semua sijil halal, sijil kesihatan makanan dan sebagainya memang ada. Untuk keterangan lanjut pasal produk ni, akan kite update di entri lain ye..


Kontrak ini telah dipersetujui oleh kedua pihak setelah faham segala bagai term yang ade dalam agreement yang disediakan. Pertama kali bace agreement cenggini agak pening jugak pada mulanya nak fahamkan klausa klausa yang diberi. Tapi atas nasihat dan bantuan dari beberapa pihak dapatlaa kami membuat keputusan yang elok dan persetujui segala terms and conditions yang ade..


By the way, thanks atas kerjasama, bimbingan serta kepercayaan semua yang melantik icik abam sebagai salah seorang "angles" untuk produk dorang. Insya Allah, kite move to another step dan  semoga semuanya dipermudahkan.


Insya Allah, malam rabu nanti, icik abam akan buat live di facebook untuk pertama kali, minta support dari semua yang sudi. Jika sudi, sila sila laa LIKE PAGE MUNIR KHALIL OFFICIAL di Facebook ye. Thank you...


FB Live performance with @aizatabdulrazak 

Facebook : Munir Khalil Official https://www.facebook.com/munirkhalilofficial

Instagram : @munirkhalilofficial



#celebritymakeupartist πŸ’„meet #entertainerangel 🎀
#munirkhalilofficial 
#lifecoangel
#loveduet
#duetking
#artist
#singer
#lifeco
#lifecelloptimization

Salam Perkenalan,

Monday, March 26, 2018

Kakak bambam Lawan Taekwando

Lagi kite cerita pasal kakak bambam, aritu cerita pasal besday nye, kalini cerita pasal perlawanan taekwando yang dia join tahun lepas.. Maaflaa maklang baru ade mood nak update blog, tu yang banyak cerita tahun lepas yang tertangguhh..


Eh nengok gambar ni balik, baru perasan apesal ade budak depan kakak bambam tu nanges ye.. hihihi


Ni pestaim nengok dorang lawan taekwando, memang ramai dan bising bila perlawanan diadakan dalam dewan tertutup gini..


Bau bau jangan cakaplaa kan.. hahaha rase kepanasan sangat time ni, jenuh nunggu turn kakak bambam nak berlawan..


Time ni sebenarnye maklang dah rase tak sedap badan dahh, dengan panas, bising dan bau tetibe maklang rase loya dan penin kepala. Time ni tak expect pun pregnant. Siyes time ni rase nak ajak icik abam balik rumah je, tapi takkan dah datang nak tinggalkan kakak bambam cenggitu je tanpa nengok dia berlawan kan.. So maklang gagahkan jugak diri walaupun time tu mate dah berpinau pinauuu..


Lagi pulak duduk seat kat atas, nengok bawah budak budak berlawan macam semut je, so terus rase nak muntahhh.. hahaha tak sempat nak ke toilet, muntah kat dalam tong sampah je time ni hihihi


Tiba masanya yang ditunggu,, kakak bambam tengah bersiap sedia untuk berlawan, lagi beberapa peserta je lagi, lepas tu turn kakak bambam pulak..


time ni master kakak bambam tolong pakaikan equipment sebelum perlawanan bermulaa..


papepun sebelum tu, bergambar dulu dengan maklangnye hihihi amek mood supaya tak nebes ye


So ni antara aksi yang sempat dirakam ketika perlawanan bermula..


Ni merupakan game pertama yang kakak bambam join, so baru pengalaman pertama menyertai pertandingan sebegini..


Nampaklaa kakak bambam sedikit nebes dan cuak dengan pihak lawan. Maklumlaa pihak lawan pulak ade belt lagi tinggi dari dia.. hahaha so gementar memang adelaa kann


Takpe kakak bambam, tak menang kalini, Insya Allah kite try perlawanan akan datang pulak ye..


Salam Perkenalan,

Sunday, March 25, 2018

Besday Kakak Bambam Yang Ke-10 Tahun

Okee memandangkan minggu ni kami ade perjumpaan keluarga belah bapak mertua, so marilaa kite update sikit cerita baling belakang tentang besday kakak bambam iaitu anak saudara icik abam ni..


Pejam celik pejam celik kejap je dah besar kakak bambam ni, sebelum kawen dengan icik abam dulu, anak saudara icik abam ni memang manje sangat dengan icik abam. Sampai sekarang pun sebenarnye manje jugak, tapi disebabkan dah duduk rumah berasingan dengan dorang so kuranglaa sikit nampaknye.. hihihi


Kenapa panggil bambam? haa nengoklaa bambam ke takk hihihi.. Okee tu sebenarnye nama timangan si kakak ni, mane mane pergi memang ramai akan panggil bambam.. hihihi


Bila besday girl dah abes sesi potong kek, haruslaa bergambar beramai ramai, ni antara ipar duai yang ade.. hihihi


Last sekali haruslaa ade gambar dengan maklang ngan paklangnye sekali kann :)


Salam Perkenalan,

Saturday, March 24, 2018

Kula Cakes Kuantan by Lila Wadi

On the way balik KL dari Terengganu, kami singgah Kuantan sekejap semata mata nak pekena kek yang ade kat Kafe Kula Cakes By Lila Wadi ni..


Kami sampai di sini lewat petang camtu, so macam tak berapa ramai orang..


Ramai ke tak ramai tak penting, yang penting, tujuan utama ke sini nak pekena mango cheese cake kat sini..


Haa nengok ni!!! dari gambar je dah meliurkan.. hihihi


Papepun sebelum kek kek ni abes kena bedal haruslaa suruh icik abam snap dulu gambarnye..


Alang alang tahun tu besday kite tak pernah makan kek lagi so kite tambah order pavlova ni sekali


Bagi kite, kedua duanya sedapppp, tapi bila tanya icik abam, biasa biasa aje tastenye.. Ermmm, biasalaa lidah lelaki kadang tak same dengan lidah perempuan.. hahaha Eh ade kene mengena ke dengan rating taste sesuatu makanan tu??? :p


Ermmm inilaa kejeaannye, semedang ngadap henpon, makanan sedap cenggitu pun tak layan ye, tupasal cakap taste biasa biasa aje, tak fokus pada makanan memang gitulaa kann :p


Last sekali haruslaa berselfie sebagai kenangan..  :o


Salam Perkenalan,

Friday, March 23, 2018

Buaian Tepi Pantai Terengganu Ala Lombok

Alaa... cakap pasal Lombok, tempat ni memang menjadi destinasi shortlisted kami, tapi ape kan daya belum ade rezeki nak pergi hihihi.. Dengar dengar Lombok ni adalah sebuah pulau di Indonesia yang penuh dengan keindahan semula jadi yang memukau pandangan.


Okee berbalik kepada tajuk di atas, sebenarnya di negara kite pun tak kurang hebatnya, nengok saje keindahan pantai kite di Terengganu, air biru memang memukau dan menyejukkan mata.. hihihi


selesai je dari pekena sotong celup tepung kat poknong kami terus menghirup angin laut kat tepi pantai yang berhampiran dengan kedai. Dah kenyang, hati pun gumbiraaa jelaa nak jenjalan kat tepi pantai kannn.. walaupun time tu kemain panas terikk hihihi..


Panas pun panaslaa, janji dapat bergambar kat buaian tepi pantai gini, hihihi


Nak pergi lombok amek gambar kat buaian tepi pantai tu jauh sangat kann, so kite bergambar kat sini je dah puas hati.. kami berdua jelaa yang berlagak "pelancong" tak kenal cuaca panas ke tak, tu pasal boleh siap panjat memanjat buaian tu tade orang katekann hahaha :p



Salam Perkenalan,

Thursday, March 22, 2018

Warung Pok Nong Terengganu Menjadi Tempat Wajib

kalau datang terengganu memang wajib singgah Warung Pok Nong ni, siyes ni antara tempat makan yang memang sentiasa berada dalam list kami.. hihihi


Tapi dengar dengar sekarang, keadaan depan warung poknong ni macam dah terhakis, so kemungkinan akan datang warung ni pun maybe akan terhakis jugak.. mane tukar tempatnye nanti tak tahulaa kan.. huhuhu


Yang pasti, tolonglaa jangan tutup kedai kedai makan gini, mane nak cari woiii sotong celup tepung yang best dan fresh gini.. bukan setakat sotong je, udang, ikan dengan ais jagung tu.. perghhh.. siyes sedappp hihihi


takkanlaa dah kenyang dok makan ketupat sotong ngan lempeng tadi, kalau tak mahu berpinggan boleh habis sorang.. hihihi


Makan sambil hirup angin laut dan deruan ombak, memang feeling habislaa kannn.. hihii


papepun kite closed up sikit gambar makanan makan yang ade.. bagi leleh sikit air liur masing masing.. hahaha


Padahal air liur sendiri yang meleleh ni.. hahha sabar jelaa kannn..


Cuaca panas dapat ais jagung pun sedapnyeee..


Orang lain beratur kite dah tak nampak dah bersesak sesak kat belakang tu, hadap makanan je.. hihihi


So sesape yang pergi terenggani tu trylaa makan kat sini, memang recommended!


Salam Perkenalan,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...