Monday, August 15, 2011

Keje Amal! ^_^

Kisah ni mase ari sabtu aritu. Lepas je abs keje.. waktu keje tak abs lg..tp bos da balik aku pn balik la kan.. aku terus pegi amek en tunang kesayangan kt opis die. Pukul bape aku pun da lupe.. tp rse nye dlm kul 2-3 petang kot.. Padahal time keje en tunang abs kul 1.. so terpkse la die tgu aku amek die cm aku besa tunggu die kn.. (Alaaa, lgpn die mesti suke aku amek die lmbt2.. sb lehla die abs kn energy yg die ade tu.. bak kate syokla die men game kan..).

Aritu aku kne amek die sbb aku nk g keje lewat, die plak kene g keje awl.. abs xkn die nk tgu aku lak kan.. so terpakse la aku pegi keje sendiri dan drive sendiri pegi ke Plaza Sentral tu.. Ok la dipendekkn cite ehh. Bukan keje amal ni yg aku nk cite sbnrnye..

Kite smbg blk cite pas balik keje tu ehh.. Pas je amek die, die ckp nk pegi gunting rambut.. Tuittt! Chop.. bkn nk gunting rambut, nak g cukur je. kalu nk pegi gunting rmbut pn bkn ade nau pn rmbut die tu.. kire nk trim die punye misai ngn janggut manggut die tulaaa.. Puncenye kteorg nk lengah2kan mase sb before nk balik subang kne amek abh die kt Hentian Duta. Abh die dtg KL dr Tapah utk bbuke same2! so dr dok melangguk je nti kteorg pikirkn la ape aktiviti nk buat smentara nk tgu abh smpai kan.. Tapi sebelum smpai ke kedai gunting rmbut tu kteorg singgah jap kt Tropicana Mall, ngk-ngk jap pameran kete yg ade kt situ... Da busan dok situ, kteorg pegi Court kt Mutiara Damansara, sje survey2  kamera.. (xabs2 nk ngk kamera kn!).. huhuhu

Time tu igt xjadila nk pegi kedai gunting rmbut sb pikir mest abh die da nk smpai KL.. Yela Tapah ke KL bape jam le sgt kn.. Paling-paling koman 3jam da smpai.. So encik tunang ni call la abh die tanye da smpai mne, tuptup abh die ckp br kuar Bidor, sb bas pancit! Alamakkk.. kire lmbt la lg nk smpai kan.. so kne pikirkn aktiviti len ni.. kalu tak kang ade je tedengar2 perut masing-masing meragam!

Dah busan dok merayap kat Court tu, aku ajak la die pegi kedai gunting rmbut cm kteorg da plan tu. Disebabkn dah dekat ngn TTDI, die pn ajakla pegi kedai yg besa die pegi.. Korg ngk gambar mase die mule-mule smpai kedai tu ehh..
Ishh..ishhh...itam pekat! ^_^
Ok, korg abaikan jela memek muke die tu tau! takyah tenung lame2!. kalu korg perhatikan muke die tu sume ade kan.. maksud aku, kire janggut ade, misai ade, jambang ade.. haaa.. yg tu la nk di trim! Tp bagi aku apela sgt kalu sx skale sume bende tu tade kan... maka, aku suh la mamak tu buang segala bagai tu.. hehehe.. kte ngk jap tukang gunting tu buat keje k..
Ok.ni aku amek dr tmpt aku duduk
korg ngk gambar yg kat bawah ni lak. Aku pegi dkt dorg sket.. nk lebih fokus! Yela kn pakai kamera xcnggih.. tak leh nk fokus2.. xleh nk nmpk dkt2.. xleh nk mikro2 bagai.. pakai hp cikai merah tu je..hehehe
Ok. tu gambar aku amek dkt sket. Sampai tepejam-pejam mate die! Mamak tu pn usha pelik je aku amek gmbr time tu.. hehehe.. Nak wat cmne kn. kene la amek gmbar sb da ade niat nk post dlm blog! Kan da ade blog skg.. so ape lg kan.. hehehe..

Time aku tunggu dorg ni ciap, aku bace la majalah-majalah yg ade kt dlm kedai tu. Punye la lame nk tgu dorg ni setel! huh! Tetibe je dtg sorg amoi ngn anak die. Masuk-masuk je da meraung-raung anak die.. Melalak-lalak.. Ape kene entah. Time tu aku tak tahu knp.. rupenye budak tu takut nk gunting rambut! Hahahahah.(macam dekman mse kecik dlu)

Mmg haru biru la jadinye time tu, aku nk bace majalah pn xsenang duduk.. dgn tepekik-tepekik siap.. kejap suare anaknye, kejap dgn suare maknye.. hehehe.. besala kan nk layan kerenah budak-budak.. entah ape entah ditakutkn.. tkut tpotong kepale skali kot.. hehehe..

Haa, ni gmbar mak budak tu dgn budak tu skali... Sempat lg aku amek!
dgn mak2 sx dok ats kusi tu, kalu x kang calibut lari lak bdk tu kn..
Ehh, da tepanjang lak cite tp keje amalnye xnmpk lg kan.. hehehe.. k la.. aku pendekkn lg cite ye.. hehehe.. besala.. aku kn suke mmbebel! Tunang aku tahu la kalu aku da mmbebel cmne.. tp sebelum tu nk tunjukkn gmbr tunang kesayangan aku ni pas selesai sume tu..hehehe

tadaaaaaa....
Hahahah..da cm bapuk lak kan..hehehe
Hahahaha.. rse nk gelak guling-guling je time tu.. mau taknye, dr aku kenal smpai skg xpnh lak aku ngk die idup tanpe misai ngn janggut tu.. sx hilang le pulak.. mmg da mcm lenla.. cm bapok pn ade.. hehehe cowi abang... lappp u...

Tak pela kan bang, paling koman pn org gelakkn abg je tade ape pn..hehehe..^_^
Tunjuk peace sket! ni aku suh die buat! hehehe
Ok.. aku pendek-pendekkn lagi cite.. sori-sori.. panjang lak cite.. Selesai je bab kedai gunting rmbut tu, tunang aku ni pn call la abah die da kt mne, da smpai Sg Buloh katenye, maksudnye da nak dkt la kan.. so kterg pn terusla gerak pegi Hentian Duta.

Haaa.. kat sini la bermula nye cite keje amal ni.. keje amal oleh en tunang! hehehe.. korg pn sedia tahu kn. KL ni manjang je jem! lg2 time cuti sbtu ahad. Sume kuar nk g shopg! (agaknye laaa).. Nk dijadikan cite, time tu aku rase da 6.36petang! kteorg masih tesekat kt bulatan Jalan Duta. Puncenye, semua berebut nk jalan, tade sape nk bagi laluan.. lame-lame sume tersekat kt tgh2 bulatan tu! Agaknye sume kelam kabut nk balik buke kot.. (cm kteorg!).. ^_^

Bile masing-masing sume dah tersekat, yg dlm bulatan xleh kuar bulatan, yg kat luar bulatan xpat masuk-masuk bulatan.. so ape lg, masing-masing kuarkn irama hon kete masing-masing laa! Adehh! yg xtahan tu lori2 pn same tumbas menmbah gemersik irama tu! Huh! bole jd pekak lame2 kalu dok tesekat kt situ je!

Lame-lame en tunang aku ni xtahan dgn bunyi2 hon tu ape lg, die pn pas stereng kete kt aku! maksudnye die suh aku amek alih bawak kete! die ckp die nk kuar kete! Opsss..nk pegi mnela ye...ermmmm...

Time die kuar tu bunyi da bising gile! kalu korg xcaye korg ngk video kt bawah ni...aku sempat rakam time tunang aku kuar dr kete!
video
memekakkn dorg??? ishhh...ishhhh

Kalu korg nk tahu, die kuar tu sbb nk pegi jage lalu lintas! siap pakai safety jaket! patu gune safety jaket aku lak tu! xmemasal! yelaa.. dr tade kn.. kang org xnmpk lak die dok tahan-tahan kang! sb time tu br nk benti hujan, cuace pn mendung smacam jela kan.. ditambah lak dgn pencahayaan yg kurg pd kulit die tu, susah lak pmandu2 len nk nmpk die kng..hehehe.. (takpe bang, abg burn cmtu pn, ang syg!)

Sbnrnye kteorg da tade idea cmne nk lepas dr jem yg xbgerak2 tu, nak amek abh lg, nk blk subang lg.. nk bbuka lg.. tu pasal die tpikir nk kuar je dr kete tu.. aku pn lantak kn jela die nk buat ape kn..sb time tu aku pn da fedup dok dlm kete yg xbgerak2 tu! hukhuk

yang best nye, bjaye gak aku mgerakkn kete masuk bulatan tu, rupe2nye tunang aku tu da jalan kn keje amal die tu.. hehehe.. spanjang aku nk pusing bulatan tu smpat gakla aku rakam reaksi tunang aku tu beramal.. tp dpt rakam kejap jela.. sbb kang aku lak punce nye wt jem balik kan.. ade kene seliging dgn tunang aku lak kan.. hehehe..

korg ngk video kt bwh ni, tunang aku pakai safety jaket aku! padahal wane oren tu utk construction je! tp digunakan utk kt tgh2 jln raye lak! kalu polis ngk pn mest pelik kan.. apedaaaa...
video
hehehe..ngk..akhirnya bgerak pn kete-kete kn..xdela aku tsekat je kt tepi bulatan tu! hampeh masing-masing..tak tau pikir agaknye..sume nk lepaskn diri masing-masing je..hukhuk..

kalu korg pasan time aku da nk lepas dr tunang aku tu smpat lg die tunjuk tgn suh aku ke kiri tgu die kt tepi jalan sne tuuuuu...hehehehe...tahu la aku kann..tak kn la aku nk tgl kn je tunang aku kt tepi jalan kn.. dan xkan la aku nk buat-buat tak kenal lak kan.. ishh..ishhh... (ang xkn tglkn abg kt tepi atau kt tgh jln nyeee! :p)..

pape pn..cepat ucapkn terima kasih kt tunang aku tu kt sape2 yg ade time kejadian tu! jauh gakla die bjalan nk dapatkn aku..maksud aku, nk g kt kete balik la.. sb aku xpat nk parking kete dkt2 ngn die time tu, sbb kte da bsusun-susun n tmpt xsesuai aku nk benti tgu die.. btw, good job abang! n kpd pgguna2 jalan raya yg len, lenkali da ngk jem cmtu korg pk la sket, jln la men nk godok2 je kete dpn, smpai xputus2! tade laluan langsung! cmnela nk gerak kalu cmtu! Adeh! bertindak guna kan akal masing-masing! br btol manusia! huhu..

ok la, tu je nk cite! nak sambung komen plan lg! tensen..tensennnn!

[Catatan : rase cm nk cr keje len je! Huh]

Salam Perkenalan, 

Norliza Nordin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...