Tuesday, February 14, 2017

Travelogue Thailand - Part 2 (Bluesotel & Bangboo Seafood)

Baru baru ni kami ke Hat Yai, dan baru perasan yang story ke Krabi ni tak abes lagi, check draft yelaa memang betul! masih terbengkalai kat dalam draft ni.. so jomlaa kite update story yang dah berkurun ni dulu.. memang banyak benau cerita yang pending.. gambar banyak tak dapat nak transfer sebab aritu pergi cuti memory full, pastu tak bawak laptop pulak.. tapi seb bek ade gak laptop member icik abam dapat tumpang gambar dalam tu.. tapi tulaa bila dah tumpang, icik abam asek lupe aje nak amek gambarnye... huhuhu


Memandangkan kat sini kami walk-in aje aritu, so bilik tak ready lagi kami cari makanan dulu. Lunch pertama di Krabi kami ke Restoren Bamboo Thai.


Restoren ni betul betul depan hotel yang kami walk-in tadi. Kat sini kena berhati hati dalam memilih tempat makan ye.


Menu sebesar besarnye ni memang terpampang kat depan kedai. Nampak tanda halal gitu tu yang decide nak lunch kat situ tu.. kedai makan kat Krabi ni kite rase agak mahal sikit.. kalau nak dapat murah ade je, korang pergi kat tepi pantai krabi, ade kedai jual macam macam makanan kat tepi tepi jalan.. murah dan sedap jugakk hehehe..


Ingat lagi masa kami sampai kat sini cuace panas terik sangat.. ni dari dalam kedai pun nampak lagi terik dan bahang kat luar tu.. huhuhu


Ni antara menu kami berdua..


pekena tomyam piau kat thailand ni memang terbaik.. makan pulak panas panas.. pedas lagi tuuu.. perghhhh.. hehhe


Kailan ikan masin


yang ni dah tak ingat ape tu.. ayam kot.. hehhe


nasi die siap ade bentuk ikan lagi tu.. Nasi putih kat sini lain sikit, die macam rase pulut sikit.. tapi sedappp.. Untuk lunch pertama ni kami habis THB562 untuk 2 orang makan.


Dah kenyang, bilik pun dah ready masa untuk masuk bilik. Kami pilih Bluesotel Krabi untuk penginapan pertama ni... Okee tak sabar nak masuk bilik nak rest after long travel hampir 14jam kalau tak silappp.. huhuhu


Charge untuk satu malam THB2000 untuk standard room. Kalau nak include breakfast atau nak pilih view ada additional charge ye. Bagi kami berdua cukuplaa untuk standard room saje, bilik pun agak luas. Dapat pulak view depan swimming pool, icik abam boleh terus terjun dari atasss je.. hahaha


Ni video yang sempat di record.. pastu kami berdua dah pengsan dapat katil ngan bantal yang empukkk hihihi


Salam Perkenalan,

2 comments:

fasha said...

nicee beloggg..hehe

hye dear.. jemput join segmen blog saya
http://fashapurple.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html
ada giveaway untuk 3 blogger bertuah =)

cik EPAL said...

Comel nya nasi bentuk ikan 😄

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...