Wednesday, August 02, 2017

Berbuka Di Restoren Nasi Lemak Ayam Kampung Ipoh

Hari ni kite sambung lagi cerita di bulan puasa yang banyak tertunggak. Maaf laa banyak cerita backdated, harap ade yang sudi baca dan komenn. Maklumlaa sebelum sebelum ni siyes busy sikit then ade macam macam hal berlaku so nak update blog memang tak mampu, sebab idea kurengg sebab mood pun kureng time tuu huhuhu


Time ni turn berbuka puasa balik Tapah, so memandangkan kami bertiga aje, so bile time nak berbuka icik abam ajak makan luar je.. kalau ade auntie memang takde peluang nak makan luar pun. hihihi


Disebabkan Tapah ni tak bape banyak pilihan kedai makanan yang best, so abah mentua ajak berbuka kat Ipoh je, kat Ipoh kang tu boleh gak jalan jalan cuci mata lepas makan sebab kat Ipoh ade macam macam tempat boleh pergi..


Ape yang menarik makan kat sini? dah berbuka baru tahu hihihi, makanan makanan kat sini sedap, kedai ni ala ala masakan thai, eh bukan ala ala lagii, memang orang thai atau lebih senang sebut orang patani yang masak makanan kat sini.. so sape penggemar masakan thai macam kite ni mesti suke tempat cenggini.. hihihi


Tempat pun agak selesa, walaupun time kami pergi memang crowded tapi keadaan kat dalam kedai agak terkawal.. makanan pun sampai sebelum berbuka. Ohyee, nak bagitahu gak, masa kami reserve tempat duduk kat sini, dah siap siap order dah makanan ape yang nak makan, tapi dorang tak minta deposit pun.. dari situ leh tahu yang dorang ni memang ramai customers, so dorang memang tak risau kalau customer tak jadi datang ke kalau dah order.. huhu


Salam Perkenalan,

5 comments:

Miera Hassan said...

mahal tak kat situ? makanan ok?

mama tisya said...

gelas beso watermelon tu...yummm

Adam said...

Cerita ni tak lah tertunggak lama sangat. Tak sampai sebulan pun. Tertunggak pun apa salahnya. Sejarah yg diajar kat sekolah pun semua cerita tertunggak.

Saya memang baru tau kedai macam ni pun boleh buat tempahan awal. Macam hotel pulak.

Julia Johari said...

Woww owner tak mminta deposit ya...bagusnya dia trust pada customer tu yg buat kita cair kan...anyway sedap ye menu berbuka tu liza

Hasliynda Umairah said...

bestnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...