Tuesday, September 05, 2017

Pameran 'Game of Thrones' Pencils | Sunway Pyramid

Jika korang peminat rancangan TV 'Game of Thrones', ini adalah satu pameran yang tak boleh korang ketinggalan! hahaha


Kami ke Sunway Pyramid untuk lihat pameran 'Game of Thrones: A Pencil Microsculpture Exhibition by Salavat Fidai' ni aritu. Pameran ni diadakan di Blue Concourse Sunway Pyramid hingga 9 Julai 2017 sahaja.


Pada masa ni kat Sunway Pyramid ada pelbagai koleksi permainan microsculptures bertemakan Game of Thrones yang sangat terperinci, semuanya diukir sepenuhnya pada grafit pensil! 


HBO Asia telah ditugaskan untuk memperingati musim yang akan datang, iaitu karya microsculptures yang rumit, lebih daripada 30 daripadanya adalah karya tandatangan pengukir 'Russian sculptor Salavat Fidai'.


Ni gambar kami yang sempat dirakam semasa nak amek gambar yang pertama tadi..


Selain itu bekas artis atau seniman  'Game of Thrones', juga telah mengukir patung-patung kecil yang diilhamkan oleh bangunan-bangunan terkenal, barangan rumah, serta ikon budaya pop seperti 'Star Wars' dan Marvel's 'The Avengers'. 


Selain dari Takhta Besi dan naga, juga terdapat White Walker, Hand of the King's pin dan the Titan of Braavos.Walaupun takde gambarnye, korang juga boleh melihat Cersei's crown, Three-Eyed Raven, Night's King, Weirwood tree, dan dua pedang, Brienne of Tarth's Oathkeeper dan Jon Snow's Long Claw di tempat pameran aritu. Sebenarnye agak susah jugak icik abam nak dapatkan shoot sharp dan clear gini, sebab ukiran pensil ni tersangatlaa kecil dan perlu dilihat menggunakan kanta.


time nengok nengok kat pameran tu, muncul pulak dua mahluk ni. so apelagi ameklaa gambar dengan mereka..


Sebab lepas korang bergambar di pameran tu, pastu korang post kat ig korang akan dapat button badge cam yang kite pegang tu..


kat bawah ni antara "ole-ole" yang dibawak balik dari pameran tempoh hariii.. hihihiSalam Perkenalan,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...