Wednesday, May 14, 2014

Review Filem Chef

Okee rase dah lame benau tak buat review movie kan. Aah aku memang dah lame tak nengok movie pun. Last nengok movie pertengahan bulan lepas nengok Filem Sabotage
 Filem Chef ni adalah movie pertama aku nengok untuk bulan ni 
Filem ini mengisahkan tentang chef kelahiran Miami yang bernama Carl Casper (Jon Favreau) yang cuba untuk membuka sebuah restoren di Los Angeles tetapi gagal. Akhirnya dia kembali ke Miami dan cuba untuk bangkit dari kegagalan dengan membetulkan trak makanannya yang dinamakan El Jefe Cubanos untuk dibawa menjelajah seluruh negara dan mencapai cita-citanya semula di Los Angeles. Pada masa yang sama dia cuba memperbaiki hubungannya dengan bekas isteri (Sofia Vergara)
Filem komedi ini mula ditayangkan pada 15 Mei 2014 dibawah arahan Jon Favreau. Bila nengok filem ni buat aku telan air liur banyak kali sebab terliur dengan makanan-makanan yang die hidangkan tu ^^
Rating : ★ ★  ★ ☆
[Catatan : 2 tiket]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

2 comments:

ary_lee said...

macam best jek^^
Nak try tengok gak lah. Lama dah xtengok movie. huhuXD

Norliza Nordin said...

nak ngk bole tapi pastikan dah makan, takdelaa terliur2 ngk ape yg dimasak nt.. hehhehe :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...