Monday, August 26, 2013

Teman Datang Beraya Di Rumah

Rasenye sejak pindah dirumah baru ni aku tak penah lagi update gambar dalam rumah. Kalau ade pun cume aku letak sekeping gambar kat ruang tamu dalam entri Pasang Astro Balik

Kalau time duduk rumah lame dulu, rasenye kemaen sakan aku update pasal rumah, dari rumah kosong tade sebarang perabot sampailah rumah dah ade perabot. Cerita pasal raye tahun lepas pun ade je update kat rumah lame tu. Tapi rasenye semua gambar-gambar tu dah lesapppp dalam blog ni.. sedey.. harap-harap adelah dalam simpanan laptop ke tade pun adelah lah aku burn gambar-gambar tu kat dalam cd. Kalau tak dah hilanglah segala kenangan dirumah lame.. hukhuk

Papepun aku tunjukkan lah sekeping gambar suasana dalam rumah. Tak mau tunjuk bebanyak, sebab rumah kali ni kami tak sempat nak cat pun..hukhuk. So malu nak tunjuk kat semua orang.. hehehe

Sebelum aku teruskan cerita pasal bff datang beraya kat rumah semalam, aku tunjukkan dulu gambar makanan yang termampu dihidang
 Kuah Lodeh @Kuah Lontong
 Sambal Ikan Bilis
 Rendang Ayam
 Ketupat
 Lemang
 Kek Coklat
 Buah mate kucing
Haa, ni la die antara menu yang icik abam sediakan untuk tetamu yang datang beraya. Alhamdulillah, 1st time icik abam buat masak lodeh tu, rase not bad ^^
Ni pulak kudap-kudap. Itu je kuih raye yang ade. Yang lain kami berdua dah banyak perabehkan ^^

Ni lah die tetamu-tetamu kami semalam. Tak ramai pun. Empat orang aje.. hehehe. Dorang ni adalah tetamu tetap kami setiap hari raya. Alhamdulillah, masih mampu menghidangkan juadah-juadah raya untuk tetamu yang datang walaupun dah pindah rumah lain. ^^
 Yang ni pulak budak-budak area rumah datang beraya, nengok rumah terbuka pintu aje terus bagi salam nak raye katenye. Memandangkan makanan pun banyak jemputlah dorang masuk. Rasenye adelah dalam  5orang camtu.

Dah dapat duit raye dari icik abam terus nak balek. Padahal xjamah makanan pun lagi. sabar jelah.. ^^
Last sekali pakse gak dorang makan. Siap ugut tak abeskan makanan tak bole balik. hahaha.. kejam tak.. :p

Tapi apepun banyak gaklaa dorang makan, ade yang siap bertambah, dan siap tapau balik lagi.. hahaha
Sambil makan kami layan movie. Memang best sekali sekale lepak dan bersantai dengan bff macam ni
Last sekali aku tepek gambar kami bertiga. ^^
[Catatan : Yang lain jangan jeles]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

9 comments:

Mariyam Nabella Ishak said...

tam tepon da petang sgt..angah da siap2 nk g niaga smlm..

Norliza Nordin said...

tulaa.. kami terlupe nak ajak awal. sebab kelam kabut masak.. kul3 br start masak. budak2 nak mai kul5.. dah abes masak bru teringat nak call.. huhuhu

Mariyam Nabella Ishak said...

xpe la..xde rezki..

Norliza Nordin said...

tulaa..kelam kabut jadi lupe. angah niage ngn kak nana ke..

Mariyam Nabella Ishak said...

x..angah ngan kawan dia..kak nana ngn yaya kt umah..siapkan order cookies opismate order..

Haryati Faizal said...

klu dgn bff sembang tak abis punye ada sj bahan ceritanya

Norliza Nordin said...

tulaa.. melepak sampai ke tengah malam, macam esok tu tak keje aje.. hehhe

Sally Samsaiman said...

sluruppp...sedapnya kak!

Norliza Nordin said...

Hehehhe icik abam masak...^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...