Thursday, September 26, 2013

Aktiviti Hujung Minggu Kami

Rasenye dah lame sangat tak pergi mandi air terjun atau mandi manda. So tetibe je hujung minggu yang lepas teringin benau nak pegi air terjun. Bosan-bosan duduk rumah tak tahu nak buat ape, so aku ajak icik abam pergi air terjun. Mule-mule rase nak jenjalan aje, nak nengok kehijauan.. nak cari tempat tenang nak datim berdua, last-last terpikir pulak nak ke air terjun yang dah lame tak pegi tu.. hehhe
So alang-alang teringin nak pergi mandi air terjun, icik abam suggest pergi Sungai Tekala,
so kami merempit pegi sane. Syok jugak sekali sekale merempit berdua macam ni. Selalu merempit pegi tempat keje aje, tapi kali ni jenjalan, tak same okee feeling die.. hahhaha^^
Haa, kalau tak caye kami berdatim nek moto aje, ni video die, bukti.. hahhaha. Lepas amek video ni rase penin terus, mane taknye jalan die bengkak bengkok, macam ular... hukhuk

Dah sekerat jalan, nengok-nengok jalan nak menuju ke Sungai Tekala ditutup le pulak...Dorang ade buat construction sebab ade sebahagian laluan yang berisiko tanah runtuh. huhuhuhu

Tapi icik abam kate takpe, kite pegi tempat lain pulak, so icik abam bawak ke Sungai Congkak kat Hulu Langat
Sejuk gile air die okee
Rendam kaki. hahhaha
Antara gambar yang sempat diambil hari tu
Sekali sekala berdating berdua camni best jugakkkk ^^

[Catatan : minggu ni balik kampung]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

5 comments:

Haryati Faizal said...

bercintan cintun ye...

Norliza Nordin said...

hehhe yelaaa, berdatinglaaaa :)

Sally Samsaiman said...

Sg Tekala tutup..? ohhsally selalu dr Semenyih...masa belajar kat sana...dah macam rutin g setiap bulan :P

Norliza Nordin said...

rasenye sungai tekale tak tutup, mgu laluan yg kami lalu rtu yg tutup, dari cheras, icik abam ade cakap gak maybe kalau nk pegi Sungai tekale kne ikut semenyih ^^

Norliza Nordin said...

*mungkin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...