Thursday, July 27, 2017

Rezeki Pelbagai Sumber, Mencari Rezeki Di Alam Maya Juga Satu Rezeki

Sejak kebelakangan ni, mudah sangat hati ni rasa tak kuat.. rase down je kalau pikir pasal keje. Nak mangun pagi nak pergi keje macam dah tak syiok dah. Ni belum pindah Semenyih lagi ni, tapi dah macam macam pikir.. huhuhu


Okeelah tak mau cerita pasal sedih sedih or emo emo ni, kite cerita benda yang menggembirakan dan yang memberi semangat dan inspirasi.. Bulan lepas aritu Alhamdulillah kite dah menjadi salah seorang dari ahli #kbba9 atau lebih dikenali dengan #kelabbloggerbenashaari.. Nak tahu lebih details pasal kelab ni korang boleh usha DISINI tak pun klik je kat banner atas ni


Alhamdulillah sejak join kelab ni banyak tips dan teguran dalam dunia blog ni dapat dipelajari. Semua geng sporting dan sangat membantu.. walaupun kite ni kejap tenggelam kejap timbul dalam group tu, setiap pertanyaan pasti ade jawapan.. Rase nak belajar dan belajar tu sentiasa ada. Bila stress kat opis terus rase nak jadi fulltime blogger je, tapi apekan daya kite masih diperingkat bawah.. bak kate orang tu masih bertatih tatih lagii.. So kuatkan semangat cekal kan hati try jugak untuk tempuh hidup dalam dunia pekerjaan dengan makan gaji ni lagiii.. huhuhu Insya Allah, dengan izinNya dapat buat ape yang kite suke dan menjadi hobi kite, pastu maybe dah tade dah backdated punye entri atau takde dah sawang sawang kat blog ni.. hahahha

Ni pertama kali menang giveaway yang dianjurkan oleh salah seorang ahli kbba9, dengan hadiah tajaan dari Tyzara. Alhamdulillah result dapat dari undian yang dibuat.. kite antara 5 pemenang bertuah yang dapat t-shirt kelab #kbba9 yang terbaru ni. Yeyyy! pasni dah boleh melaram dengan baju ni.. Nak pakai bagi semua tahu yang kite ni blogger.. hahaha Bangga ape, sebab kite buat ape yang kite suke, walaupun hanya dari penulisan di alam maya.. 


Ditambah pulak dengan invoice yang baru kite dapat ni, ni pun hasil berblogging. Ya Allah rupenye macam macam rezeki yang boleh kite cari, nak dengan tak nak aje. Dari suka suka terus jatuh hati untuk teruskan hobi cenggini. Kalau ade rezeki memang tak nak keje makan gaji lagi dah, dahla terikat dari pagi sampai ke petang, pastu kerja tak pernah abes, tapi bile kite berblogging, segala penulisan yang kite sampaikan dengan ikhlas tu sedikit sebanyak dapat membantu meng"clear"kan keadaan atau dapat bagi review yang menarik untuk semua.. Insya Allah.


Macam contoh blog kite ni, ia wujud sejak kite bertunang. Niat wujudkan blog ni sebab nak buat kenangan dan nak abadikan segala suka dan duka dalam ni. Tapi sape sangka dari situ rupenye ade kesan positif contohnya dapat memberi gambaran kat orang lain yang memerlukan. Macam kalau kite update entri pasal tempat menarik, tempat makan, so tempat tempat cenggitu memang ramai yang nak tahu, so disebabkan sekarang zaman "hanya di hujung jari" so semua boleh mendapat maklumat dengan mudah. Tapi dalam mencari maklumat tu kena jugak berhati hati.. kite tak cakap semua maklumat yang kite dapat tu benar benar sahih atau palsu, cumenye kite kena lebih pandai membuat pilihan dan lebihkan membaca. So ape lagi meh khatamkan bace segala entri yang ade dalam blog ni.. hihihi :p


Salam Perkenalan,

4 comments:

Lisa Nurulain said...

tahniah

TATI MANSUR - WIFE SOSAB MAMA SAZSO said...

Alhamdulillah.. rezeki join KBBA9 kan.. Kak Ti dapat jugak. Kak Ti dah follow.. jemputlah singgah ke blog kak ti jugak..

www.tamar010602.blogspot.my

qaseh dalia said...

Tahniah sis !

Radhia Razali said...

tahniah, liza..rezeki tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...