Thursday, August 24, 2017

Giler Best Lah Filem Abang Long Fadil 2

Okee ni pertama kali dengar icik abam puji filem melayu, biasa tu kalau ajak nengok wayang cerita melayu memang akan ditolak mentah mentahhh, tapi berlainan pulak dengan Filem Abang Long Fadil 2 ni. Seminggu sebelum keluar cerita ni ade gak offer kat icik abam nak redeem point astro nak nengok pratonton filem ni, tapi taknak katenye, tapi malam semalam bila member ajak nengok wayang citer ni on pulak die.. terkejut gakk hihihi tapi siyeslaa ehh tak rugi nengok filem ni, dah ade kemajuan dah filem tempatan kite, cerita ni penuh dengan gelak dan aksi.. kami sukaaa! hahaha


Rating :     

Haa terus bagi 5 bintang untuk filem ni.. So sesape yang rase dah lame tak layan cerita melayu tempatan, inilaa masanye.. hihihi. Filem aksi komedi dibawah arahan Syafiq Yusof mengisahkan Fadil yang mendapati dirinya telah terjerumus ke dunia mafia yang didalangi oleh Taji Samprit dan anaknya,Wak Doyok. Namun masalah mula timbul apabila Fadil telah disalah anggap oleh Inspektor Wahab dan Inspektor Shuib sebagai pembunuh upahan yang dikenali sebagai Tiger. Masalah makin bertambah teruk apabila ia turut melibatkan seorang wartawan TVKL bernama Yana yang membuat liputan kes-kes pembunuhan yang dilakukan oleh Tiger. Kini Fadil terpaksa menjalani kehidupan sebagai pembunuh upahan walaupun dia bukanlah seorang pembunuh. Untuk membersihkan namanya dan membuktikan dia tidak bersalah, Fadil perlu mencari identiti sebenar Tiger.


Barisan pelakon: Zizan Razak, Syamsul Yusof, Tania Hudson, Wak Doyok, Achey Bocey, Shuib Sepahtu


Layan bonanza malam semalam sebelum nengok movie..


gambar time nengok movie tade, tapi gambar sebelum nengok movie ade.. hihihi abaikan gambar kite yang nampak bambam nau le pulak kann, angle tak betul ni hihihi



Salam Perkenalan,

8 comments:

Radhia Razali said...

5 star tu liza bagi..nak tonton jugaklah filem zizan ni

mama tisya said...

wah 5 bintang....lama dh tk pi sushi bonanza sbb dh ada sushi express mmg sentiasa rm 3 so tkyh tgu time bonanza nk mkn sushi murah hehe

lokman amirul said...

Memang terbaik filem ni.

azni said...

nak tgk lah jugak.... tunggu kuar astro dulu heheheh

Norliza Nordin said...

@Radhia Razali aah menarik filem ni..

Norliza Nordin said...

@mama tisya nak gak try sushi express tapi tak kesampaian lagii

Norliza Nordin said...

@lokman amirul memang best

Norliza Nordin said...

@azni tunggu2 best cite ni hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...