Thursday, July 19, 2012

Mandi Sungai Hujung Minggu

Hujung minggu yang lepas kami mandi sungai. Kami pergi mandi kat sungai Lubuk Manggis, Hulu Langat. Padahal time tu, dah ade tande-tande nak demam. So untuk mengelakkan diri terus demam kene lah berendam kan. hahahahhaha
Icik abam orang pertama yang masuk sungai. Sampai-sampai je terus bukak baju terjun masuk sungai! ngeh3. Jom cekidaut gambar kami mandi manda! ^^
 ish ish.. asben sape la ni.. hehehe

Sebenarnye, tujuan utama kami adalah nak mandi air terjun nun kat atas.. tapi disebabkan bawak ramai kanak-kanak kan, so kenala mandi sungai je.. senang sket nak jage dorang. Dan tak lah bahaye sangat untuk mereka kan.
kaki aku! hahahha.. saje nk tunjuk! cet! jom cekidaut lagi gambar. hehehehe

Nengoklah reaksi icik abam, mane lah tak calar balar kaki ngn tangan tu kan.. :p
Eh eh, ade "pelampung" tengah terapung lah! hehehe.. yang terapung2 tu adalah kakak dan abang ipar aku.. hikhik. :p
Eh kakak, spender tercelit! hehehehe :p
 Ini mak mentua aku! ^^
Ini kami, gaye semua tu si kakak yang suruh dok posing macam tu! sebab dia lah photographer nye.. ngeh3
 Okeh, ni kami dah nak balik dah.. ^^
Okeh, sebelum akhiri entri nak tunjuk kan batu yang icik abam dok dirikan..hehehe.. budak-budak dah jatuh kan, die diri kan balik, sampai ke sudah cmni je.. hehehe

Sebelum tu nak mention kepada yang teringin nak pergi ke sini sila sediakan duit untuk:
Parking - RM2/per sebuah kereta
Pondok Usang - RM20/Sebuah. Tapi kalau yang besar sket mahal lah sket.. hehehe.. tapi tetap usang same! ^^
* Dan kalau tanak amek pondok, kene gak bayar, sewa tapak, kalau tak silap RM10 kot! heheheh

Sekian!^^
[Catatan : Demam-demam berendam! terbaik!]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?

5 comments:

my name is lily said...

bestnya.... da lama x mandi jeram. sejuks!

aku kot teragak nak gi mandi jeram, seploh menet je drive gi ulu bendul dari umah aku tapi bila pikir pikir pasal kes dulu ada budak hanyut, aku padam niat. risiko!

pssst... gambar kaki itu menunjukkan anda bam-bam. :p

*Salam Ramadhan Al Mubarak dari kami sekeluarga*

Norliza Nordin said...

@my name is lily cet! setiap kali komen mesti ade komen bam bam.. jenuh cmni nk diet.. harap2 bulan pose aku update entry ko xkomen bam bam lagi.. hahahaha..

btw selamat berpuase jugak! ^^

Mariyam Nabella Ishak said...

apsal kak nana gmbau nmpk punggung J LO je?hahahaha
mne x dobok,mkn je koje nye..huhuhuhuhuhu

Norliza Nordin said...

@Mariyam Nabella Ishak ape bole buat.. itu je gambar yang ade.. hehehe.. sape suh dok dalam pondok je.. makan je eh.. ngeh3

Mariyam Nabella Ishak said...

mne ada mkn je..tlg jga kn mknan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...