Monday, October 14, 2013

Review Filem Escape Plan

Start dari 7hb aritu kami terpakse cancel segala bagai apoimen untuk nengok movie kat wayang. Sebabnye, minggu lepas icik abam pegi outstation, pastu esok lak nak raye kan, so stop kejap nengok wayang. In sya Allah, kalau ade dapat tiket free lagi sambung balik aktiviti kami tu. hahhaha

Cerita Escape Plan ni sebenarnye icik abam nak sangat nengok, tapi memandangkan 9haribulan tu icik abam dah ade dah pun kat kuantan, memang tak dapatlaa kan nak nengok
Memandangkan kami tak dapat pegi, macam biasa kami akan bagi kat sape-sape yang nak, so senin tu icik abam bagi kat officemate dia untuk nengok Preview Screening filem ni. Officmate icik abam cakap cerita ni best sangat. Best camne aku pun tak tahu laaa kan. Al maklumlaa aku tak pergi pun, so aku buat jelaa review untuk filem ni ^^

Rating : ★ ★    
Dah kate best sangat terus bagi 5 bintang untuk filem ni

Filem ni dilakon oleh Sylvester Stallone sebagai Ray Breslin, seorang jurutera yang mendapat tuduhan palsu. Selepas disabit kesalahan, dia dihukum penjara di sebuah penjara kawalan maksimum yang dibina sendiri. Semasa dia dipenjarakan, Breslin telah menganalisa setiap penjara kawalan maksimum dan mendapat kemahiran berguna. Cabaran paling sukar Breslin ialah melarkan diri dari penjara berteknologi tinggi yang mutlak ciptaan diri sendiri. Breslin juga terpaksa berdepan dengan warden kejam, Hobbs (jim Caviezel) dan pengawal (Vinnie Jones) yang makan rasuah. Rancangan Breslin untuk melarikan diri dibantu oleh banduan Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger). Emil seorang banduan yang bijak, kompleks dan sentiasa bertarung dengan banduan lain untuk menjaga kemanusiaan mereka semasa perjuangannya untuk terus hidup

[Catatan : 2 tiket]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

2 comments:

Haryati Faizal said...

macam besh je...citer ni

Norliza Nordin said...

tulaaa.. nengok ramai komen cam best.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...