Thursday, February 26, 2015

Snow World Genting Highlands


Masih cerita kami di Genting Highlands. Mase aku update gambar gambar kami kat Snow World ni ramai yang tanye berape tiket masuk. Tiket untuk dewasa RM30 seorang, untuk harga tiket kanak kanak aku tak perasan lak, rasenye separuh harge dari tiket dewasa kot. Mahal sebenarnye harga tiket untuk masuk salji camni.


 Aku pernah gaklaa sekali masuk Snow World kat Genting ni, tapi dah lame laa sampai dah tak ingat dah bape harge tiket time tu, tapi yang aku ingat agak mahal gaklaa mase tu. So ni alang alang dah sampai Genting haruslaa tak lepas kan peluang untuk masuk kali kedua. Icik abam pun tak pernah masuk so masuklaa hihihi


Masuk dalam snow world ni tak boleh bawak kamera atau henpon, langsung tak boleh amek gambar sendiri sebab akan ade orang yang amekkan gambar kite. Macam gambar gambar yang ade ni. ^^


Nak tak nak dah tak boleh amek gambar sendiri suruhlaa cameraman die yang amek kan. Tapi nanti dah keluar kenelaa bayar RM110 camtu untuk 20 keping gambar.


Kalau ikutkan memang mahal tak ingat. Tapi nak buat camne, kalau tak amek kang tade kenangan lak kat dalam tu. Bukan selalu pergi pun tempat tempat camtu, so bile dah pergi tu tibailaa semua yang ade pun. Nanti menyesal lak tak cube hihihi


Nasib baiklaa dah bayar mahal mahal gambar okee okee. Kire puas hatilaa bayar pun. Setiap gaye cameraman tu yang ajar. So okeelaa.. cantiklaa gambar tu sikittt hihihi


Gaye melompat pun banyak. Cume gambar mase main gelongsong je tade. Best gaklaa main gelongsong tu. Mula mula takut gak tapi bila dah try sekali nak cube lagi dan lagiii.. Cume tak larat nak turun naik tangge bawak pelampung je. Hihihi


Seterusnya korang cekidaut jelaa gambar gambar yang ade. Mase nak pakai sweter tu memang dah pakat dengan icik abam amek sweter warne merah. So bile bergambar tu baru nampak cantik dengan merahhh aje.. hihihi









 



















Salam Perkenalan,

2 comments:

mama tisya said...

tu la msk snow genting ni mmg siap la duit utk gmbr2 tu..tp bkn slalu so okla byr..nk2 plak cantik hasilnya dh gaya korang bw photographer khas lak ke genting hehe

Norliza Nordin said...

Hahahha macam bawak photographer sendiri.. padahal yang cameramen tu banglaa kak.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...