Wednesday, October 10, 2012

Celebration Besday Buat Kali Kedua

Hujung minggu yang lepas kami sambut besday icik abam untuk kedua kalinye. Sambutan pertama aku ngn icik abam celebrate berdua kat rumah aje, tapi kali ni sambut reramai bersama family icik abam kat Mahkota Cheras


 Okee, ini adalah kek untuk icik abam yang sudah siap dipasang lilin! tunggu nak ditiup lilin tu aje. Untungla kan, sambut besday 2 kali gituuuu.. :p


Kek ni dibuat sendiri oleh icik abam. Eh chop! bukan 100% icik abam yang buat ye.

Plan nak buat kek ni sebenarnye telah dirancang lebih awal oleh aku ngan kakak ipar aku. Memandangkan die ni pakar membuat cake & cookies, so aku suruhlah die buatkan kek untuk sambut besday icik abam memandangkan hujung minggu yang lepas kami reramai berkumpul bersama. 

Icik abam tak tahu pun pasal plan kami tu, saje hide kan dari die, nak buat surprise katekan. hehehe

tapi time kakak ipar aku sibuk buat kek kat dapur ritu, die pun same sibuk menolong. orang nak buat kek besday untuk dia, tapi die yang sibuk nak buat. apedaaa.. ekekeke

Jom cekidaut gambar disebalik tabir proses membuat kek besday untuk icik abam! ^^

Ade 5 lapisan
 okee, ni bukti icik abam buat kek untuk diri sendiri! hehehe.
 Ni belum rata kan lagi
Letak strawberry! ^^
bentuk berjurai-jurai cam render-render tu icik abam yang buat. Dia deco kek die sendiri. ekekeke
Okee, ini lah rupenye bila kek dah siap! Tulisan kat atas kek tu pulak, abang icik abam yang buat time icik abam pegi kedai beli satay.  ^^
Disebabkan nak buat surprise kat icik abam, aku pun menyorokkan diri bersama kek ni kat dalam bilik sebelum icik abam balik dari beli satay tu tadi. Bila icik abam balik je dari beli satay, dapat je green light dah boleh keluar dari bilik, aku terus keluar dari bilik tu bersama kek tu sekali! hahahaha

Time aku keluar bawak kek tu, aku nengok muke icik abam dah tersenyum-senyum, tersengih-sengih. Mane taknye, aku kuar je dari bilik sambil bawak kek tu, reramai terus nyanyi happy birthday to icik abam.

mahu tak tersengih-sengih die.. kan.. kann..  ni pun kalu die bace entry ni mesti tengah tersengih gak.. ekekekeke :p

Jom cekidaut gambar seterusnyaaaa....
Anak-anak pak lang dah keliling nak tiup lilin sesame! ^^
 Tiup jangan tak tiup.. heheheh 
Cabut lilin
Time untuk potong kek!
ready untuk masuk dalam perut! cantik kan keknye! berwarna warni! Rainbow!~
kakak bambam suap paklang kek
Gambar di atas sebagai penutup entry! ^^
[Catatan : kek sangat sedap.]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Suka bace ni?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...