Monday, May 27, 2013

Kellie's Castle Perak

okee nak cerita pasal pergi melawat Kellie's Castle ni seminggu yang lepas.  Alang-alang dah pegi perak tu, jenjalan la tempat-tempat yang tak pernah pegi kan.
Sebelum nak pegi Istana Kellie ni dah macam-macam cerita seram aku dengar dari icik abam pasal istana ni. Tapi nak gak pegi. Berani pergi sebab ade icik abam dan ibu  teman masuk ke dalam istana tu. So tade lah takut sangat kan. ^^

Pasal cerita seram kat situ korang tanye lah pakcik google ye, tak sanggup aku nk cerita kat sini.. hehehhe. Betul ke idak cerita-cerita yang aku dengar tu, aku sendiri pun tak tahu kesahihannye. Cume ade gaklah aku tanye icik abam balik pasal istana kellie ni... Last2 die jawab, ...."iyeeee, tempat tu memang berantu... kalau tak caye pegi nengok balik gambar-gambar kat istana dalam kamera tu, mane tahu leh nampak hantu ke".... hohohoho

okee, tu yang terus sampai ke hari ni tak update2 blog kan, sebab banyak gambar dalam kamera, takut terjumpe pape kat dalam gambar tu kan. hahhaha okee tu cume salah satu alasan tak update blog beberapa hari ni. ^^
Okee, kepada yang tak tahu dan nak tahu pasal Kellie's Castle ni korang boleh Baca-----> Disini

Dan sape yang dah tahu pasal Istana Kellie ni korang bolehlah review gambar kami sepanjang kat situ.. ^^
Keadaan dalam istana

Ruang sembahyang
 Sebahagian bangunan yang tak siap
Bangunan ni ade 2 aras, satu Level G, satu lagi Level 1
Ni pelan setiap aras
Nidia tangga spiral. Icik abam aje berani nek ke atas.
okee, tu je nak cerita, sape yang dah pernah pergi bolelah kongsi cerita korang lak ^^

[Catatan : Tiket=RM5 per person]

Salam Perkenalan,  
With Love 
Norliza Nordin
Terima kasih sebab sudi bace. Suka bace ni?

2 comments:

are said...

Sye dh pgi sngt menarik.. best.. klo turun kt pondok pengawal,lgi best.. sbb kecik and tinggi...

Norliza Nordin said...

tingkat atas dan bawah tanah xmasuk pn.. takuttt.. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...